
Ingrediente:
- 1 foaie foietaj (250g)
- 3 crenvurști
- cașcaval
- 2 linguri ketchup
- 1 ou
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Intindem foaia de aluat pe folia in care este
ambalat si presam putin cu sucitorul. Intindem intr-o margine cele 2 linguri de
ketchup apoi asezam feliile de cascaval. Cel mai usor este cu cascaval feliat
din comert, dar eu am avut bucata intreaga. Dupa ce am pus cascavalul de la un capat la altul, asezam si
crenvurstii, pe lungime, apoi ajutandu-ne de folie, rulam totul strans. Pentru a sigila rulata, umezim la capat cu
putina apa.
Dupa ce avem un rulou
frumos, cu un cutit foarte bine ascutit taiem rondele de 3-4 cm grosime. Eu am
obtinut 12 bucati. Punem bucatile pe un supert mai mic si bagam la congelator
pentru aproximativ 20 de minute. Intre timp dam drumul la cuptor si il fixam la
200°C.
Dupa cele 20 de minute
asezam rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele,
dupa care ungem fiecare bucata cu galbenusul amestecat cu o lingura de lapte. Tava
va merge la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 200°C.
Minunat! Ati vazut cat
de rapid am preparat? Sunt delicioase calde, dar sunt foarte bune si reci, la
pachetel.
Sa va fie cu folos!