Dorim aperitive extrem de rapide si gustoase? E tare bine sa nu ne lipseasca din congelator un pachet de foietaj. Daca suntem creativi, putem pregati multe tipuri de gustari. Astazi facem impreuna una dintre ele. Aperitiv din aluat de foietaj – rapid, simplu și extrem de savuros

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Intindem foaia de aluat pe folia in care este ambalat si presam putin cu sucitorul. Intindem intr-o margine cele 2 linguri de ketchup apoi asezam feliile de cascaval. Cel mai usor este cu cascaval feliat din comert, dar eu am avut bucata intreaga. Dupa ce am pus cascavalul de la un capat la altul, asezam si crenvurstii, pe lungime, apoi ajutandu-ne de folie, rulam totul strans. Pentru a sigila rulata, umezim la capat cu putina apa.

Dupa ce avem un rulou frumos, cu un cutit foarte bine ascutit taiem rondele de 3-4 cm grosime. Eu am obtinut 12 bucati. Punem bucatile pe un supert mai mic si bagam la congelator pentru aproximativ 20 de minute. Intre timp dam drumul la cuptor si il fixam la 200°C.

Dupa cele 20 de minute asezam rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele, dupa care ungem fiecare bucata cu galbenusul amestecat cu o lingura de lapte. Tava va merge la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 200°C.

Minunat! Ati vazut cat de rapid am preparat? Sunt delicioase calde, dar sunt foarte bune si reci, la pachetel.

Sa va fie cu folos!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest