Daca vrem sa consumam si iarna ardei copti cu exact acelasi gust ca in plin sezon, eu spun ca este cazul sa ne apucam de treaba. Odata pusi la borcane, in aproximativ 2 saptamani sunt numai buni si gustul este exact ca acela de proaspat copti. Ardei copti in cuptor cu gust de proaspat la borcan – O varianta foarte simpla si savuroasa

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Dupa ce am spalat ardeii si i-am zvantat, trebuie sa ii coacem. Cea mai simpla varianta, mai ales daca stam la bloc, este sa ii coacem in tava la cuptor. Ii asezam frumos unul langa altul si punem la cuptor pentru 30-40 de minute la 200°C sau pana cand vedeti coaja coapta si simtiti ardeii ca s-au inmuiat.

Dupa ce s-au copt, ii transferam intr-un vas incapator, presaram sare si ii acoperim. Ii lasam asa pentru aproximativ 15 minute. Dupa acest timp se vor curata foarte usor. Nu folosim absolut deloc apa pentru a pastra in totalitate gustul de ardei copt. Semintele le curatam foarte bine cu ajutorul unei linguri.

Dupa ce am curatat toti ardeii, colectand tot lichidul lasat de ei, putem sa ii punem la conservat rupti in fasii sau taiati in cuburi, noua asa ne place mai mult.

Dupa portionarea ardeilor, trecem la tocat usturpoiul in bucati mici, nu ii trecem prin presa. Tocam si patrunjelul marunt dupa si le adaugam peste bucatile de ardei. Adaugam apoi 4 linguri de ulei, 4-5 linguri de otet de 9°, 2 linguri de zahar si doar o lingurita de sare pentru ca lichidul colectat de ardei este deja putin sarat de la sarea presarata initial. Gustam si potrivim de sare si otet dupa gustul fiecaruia. Amestecam totul foarte bine si trecem la pus in borcane.

Sterilizam borcanele si capacele, intotdeauna folosim capace noi, niciodata nu refolosim capacele. Pentru detalii complete pentru una dintre variantele de sterilizare corecta dati click aici.

Punem in borcane pana le umplem complet, presand usor. Dupa ce le-am umplut, strangem capacele cu putere.

Acum trecem la sterilizarea borcanelor. Punem pe fundul unei cratite un prosop, asezam borcanele si turnam apa pana la minim trei sferturi din inaltimea lor. Punem cratita pe foc mediu si lasam sa fiarba pentru 30 de minute de la primul clocot. Dupa acest timp acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca in voie pana a doua zi.

Acesti ardei copti merg excelent alaturi de fripturi, de ciulama sau in senvisuri sau la gustarile de seara. Simplu rapid si foarte gustos!

Spor la treaba si pofta buna!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest