Haideti sa va arat cea mai simpla si gustoasa reteta de ardei iuti, murati care rezista si peste 2 ani. Conservati in peturi de 500ml, ocupa mai putin spatiu, se pastreaza perfect si refolosim astfel si din ambalaje. Ai bidonase mici? Incearca cea mai buna reteta de ARDEI IUTI murati care rezista si peste 2 ani

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Dupa ce spalam bine ardeii, ii portionam. Taiem si indepartam cotorul, apoi ii taiem in bucati de 3-4 cm lungime.

Dupa ce i-am taiat pe toti, cei lungi, incepem si punem in bidoane. Lovim cand si cand bidonul de masa pentru a se aseza/presa bine. Pe la jumatate adaugam si cateva bucati de usturoi. Cand bidonul s-a umplut mai adaugam cateva bucati de usturoi si lasam deoparte. Facem la fel pana terminam bucatile de ardei.

Dupa ce terminam cu cei bulgaresti, trecem la soiul urmator. Daca va doriti de iutime medie, putem sa punem cele doua soiuri combinate. Procedam si cu acestia exact la fel.

Dupa ce am umplut toate bidonasele, adaugam si restul ingredientelor. Punem in fiecare cate o lingurita cu sare, apoi cate o lingurita cu zahar. Trnam in fiecare bidonas cate o jumatate de pahar de otet de 9, adica cate 100ml si cate o jumatate de pahar de ulei de foarea soarelui. Punem capacele la bidonase, apoi le asezam culcate pe masa.

Cu palmele deasupra le rulam inainte si inapoi pentru un minut, apoi le lasam asa culcate la indemana. Odata la 2-3 ore le rulam pentru cateva secunde, macar de 4-5 ori pe zi, timp de o saptamana, pana cand se mureaza.

Dupa o saptamana sunt deja buni de consumat. Sunt iuti, dulci-acrisori si crocanti. Perfecti alaturi de frupturi, ciorbe sau orice va place cu astfel de ardei.  Atunci cand dorim sa ii consumam, taiem bidonasul si rasturnam continutul intr-un borcan curat. Punem capacul si pastram la frigider. Restul bidonaselor vor merge in camara unde vor rezista cu brio pana la 2 ani. Sunt geniali!

Sa va fie cu folos!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest