Haideti sa facem astazi o reteta simpla si rapida de bilute cu biscuiti si nuca, cu o glazura delicioasa de ciocolata. Sunt atat de usor de facut! Sunt geniale, va garantez!

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Haideti sa vedeti cat de usor se prepara, fara cuptor.

Intai maruntim biscuitii, fie ca-i trecem prin masina de tocat sau cu ajutorul unui toker.

Punem pulberea de biscuiti intr-un castron incapator peste care adaugam nuca si cacao, apoi le amestecam bine pe toate, insistand asupra bulgarasilor de cacao.

Lasam amestecul de pulberi deoparte si punem intr-o craticioara laptele peste care adaugam zaharul. Mergem cu craticioara pe foc mic si amestecam continuu pana se dizolva zaharul. Nu este necesar sa fiarba.

Dupa ce zaharul s-a topit, adaugam laptele peste pulberi, untul si esenta de rom. Acum amestecam bine totul si gata cu aluatul nostru. Amestecul trebuie sa fie usor de modelat. Daca este prea uscat, se mai poate adauga putin lapte rece.

Eu am facut din jumatate de amestec, bradutii gata impodobiti. Daca vreti sa stiti cum i-am modelat, dati clic aici.

Impartim aluatul in bile de aproximativ 20g fiecare. Punem toate bilele pe o farfurie.

Acum, secretul reusitei celor mai bune ,,bomboane” este dat de calitatea ciocolatei. Eu folosesc ciocolata neagra de la Nestle care este delicioasa. Rupem ciocolata in bucati si o topim fie pe baie de abur sau pentru 3 minute la cuptorul cu microunde.

Amestecam foarte bine ciocolata topita fierbinte, apoi cu ajutorul a 2 furculite imbracam fiecare bila intr-un strat de ciocolata. Punem bilele pe un gratar asezat deasupra unei farfurii. Dup ace le-am invelit pe toate, le bagam la frigider pentru aproximativ 15 minute pana se intareste ciocolata.

Dupa un sfert de ora le desprindem de gratar dar le lasam tot pe el. Puem intr-o punguta restul de ciocolata pe care o topim din nou. Trebuie sa fie calda bine, fluida. Taiem in varf foarte putin si decoram cu dungulite fiecare biluta. Facand astfel la final vom obtine un spectacol de ,,bomboane” de ciocolata.

Nu-i asa ca sunt minunate? Iar gustul este fantastic! Sunt geniale si merita sa stea la loc de cinste pe mesele de sarbatoare. Se pot introduce in mijloc alune, stafide sau visine din visinata. Li se pot infige si bete de acadele.  Foarte versatile

Spor la treaba sipofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest