Astazi pregatim iar ceva extrem de gustos si usor de facut, biscuiti faguri sarati, cu chimen si cascaval. Putem folosi presa de aragaz sau pe cea electrica.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Intai punem intr-un bol untul si il presam putin. Adaugam oul si amestecam. Apoi punem si cascavalul ras, apa, chimenul si amestecam bine totul. Gustam si daca dormi boscuitii mai sarati, acum adaugam si sare.

Pasul urmator este sa adaugam treptat faina si praful de copt. Amestecam la inceput cu o paleta, cat aluatul este moale. Dupa ce se ingroasa, amestecam cu mana. Dupa ce am incorporat toata faina, lasam aluatul sa se odihneasca pentru 10-15 minute.

Inainte de a trece la copt, ne pregatim viitorii biscuiti. Fie facem bilute ca la fagurii dulci sau baghete si vom obtine biscuiti ovali. Incercam sa le modelam de aproximativ aceeasi marime.

Punem presa la incins pe foc mic spre mediu, pe ambele parti. Cand presa este incinsa, asezam cate 3 baghete cu distanta intre ele si inchidem presa. Pentru ca partea de pe flacara este mai incinsa, lasam sa se coaca pe aceasta parte pentru 10-15 secunde.

Intoarcem presa si acum va dura coacerea aproximativ 30-40 de secunde. Deschidem usor si verificam culoarea. Le lasam pana se coc frumos, uniform.

Dupa ce le coacem pe toate, putem trece la savurat. Sunt deliciosi atat calzi cat si reci. Se pot servi acoperiti cu crema de branza. Se pot pastra in pungi sau cutii de plastic, la rece, multe zile la rand, chiar si o saptamana, fara a se intari. Combinatia de gusturi dintre cascaval si chimen este uimitoare si va garantez ca merita incercata.

Spor la treaba si pofta buna dragilor!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest