
Va propun astazi o reteta de biscuiti simpli, savurosi si rapizi, perfecta pentru cei care doresc sa gateasca gustos si fara mari eforturi. Vom gati cei mai deliciosi biscuti din branza cu placere si cu zimbetul pe fata. Implicati si copii, vor fi bucurosi sa va fie de ajutor, iar procesul de gatit se va transforma intr-o distactie pe cinste. V-am facut putin curiosi? Haideti sa vedem de ce avem nevoie si cvum vom proceda:
Ingrediente:
- 200g faina
- 250g branza prospata de vaca
- 80g unt cu peste 80% grasime
- 50g zahar
- 2-3 linguri nuca macinata
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf copt (10g)
- 1 praf sare
Reteta pas cu pas:
Aluatul se face rapid: in 2 timpi si 3 miscari, veti vedea.
Punem intr-un vas incapator untul, peste care adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea si branza, apoi amestecam totul pentru aproximativ 1 minut. Putem folosi un tel obisnuit nu neaparat mixerul care poate improsca in jur. Se amesteca pana se formeaza o pasta oarecum omogena, fara bulgari de branza.
Apoi punem praful de copt peste faina si o incorporam treptat in amestec. La inceput amestecam cu o ligura iar spre final, cand aluatul s-a ingrosat, amestecam cu mana. Se va forma un aluat fin si nelipicios. Il bagam la frigider, acoperit pentru 15-20 de minunte.
Dupa acest timp, impartim aluatul in 2, infainam din belsug suprafata de lucru si intindem in foaie una din bucati. Foaia sa aiba 2-3 mm grosime. Presaram o mana de nuca macinata pe toata suprafata foii. Acum este si timpul sa dam drumul la cuptor si sa-l fixam la 180°C . Cu o o rola dintata taiem foaia toata in fasii de 3-4 cm latime si aproximativ 8-10 cm lungime. Facem ruluri din fiecare fasie.
Asezam rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele. Tava va merge la cuptor la 180°C pentru 40-45 de minute sau pana cand se coloreaza usor. Grija sa nu se arda.
Si dupa 45 de minute biscuitii sunt gataaa! Ii pudram cu putin zahar si putem trece direct la savurat. Noua ne plac si calzi dar se topesc in gura pur si simplu si dupa racire. Sunt deliciosi.
Spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!