Aceasta reteta simpla utilizeaza doar cateva ingrediente si se prepara in doar cateva minute. Rezultatul este o crema de branza proaspata, cremoasa si delicioasa, perfecta pentru sandvisuri, crackers, legume sau ca dip pentru gustari.

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Veti vedea cat de simplu este.

Ca sa avem totul pregatit stoarcem si zeama de lamaie.

Punem cratita cu lapte pe foc mediu. Adaugam sarea si incalzim laptele la foc, amestecand din cand in cand, pana ajunge aproape de punctul de fierbere (vor incepe sa apara bule mici la marginea oalei). Cand laptele s-a infierbantat, dam focul la mic si adaugam zeama de lamaie amestecand constant.

Vom observa cum laptele incepe sa se coaguleze (sa se branzeasca) formandu-se bulgari mici.

Lasam sa dea in clocot apoi inchidem focul. Se lasa amestecul sa stea neatins timp de 15-20 de minute. Zerul (lichidul transparent) se va separa de coagul (bulgarii de branza).

Dupa acest timp punem deasupra unei cratite o strecuratoare si turnam totul. Presam usor branza din strecuratoare. Si lasam la scurs pana se raceste complet. Daca ne place cu marar tocam marunt cateva fire.

Cand branza s-a racit aducem un vas mai inalt in care adaugam branza, untul moale si mararul, apoi blenduim pana se transforma intr-o crema fina. Cand suntem multumiti de textura, transferam intr-o tavita si nivelam la suprafata. Bagam tavita la frigider pentru 4-5 ore de preferat peste noapte.

A 2-a zi desprindem usor cu un cutit pe margini si rasturnam cu totul pe un platou. Daca nu se desprinde dupa ce lovim fundul tavitei, putem sa ne ajutam pentru cateva secunde de un feon. Astfel untul din compozitie lasa rapid sa se desprinda blatul din branza.

Acum putem sa o lasam asa sau cum voi face eu, sa o taiem in cuburi. Cuburile pot fi ambalate individual in folie alimentara si pastrate la frigider pana la 5 zile. Pot fi si congelate si la nevoie decongelate in frigider. Pe paine prajita, peste care putem presara cateva mici rondele de ceapa verde si/sau cubulete de ardei gras, este un adevarat deliciu!

Asadar, data viitoare cand poftiti la o crema de branza delicioasa, nu mai e nevoie sa alergati la magazin. Aceasta reteta rapida si usoara va permite sa o preparati chiar dumneavoastra, din ingrediente proaspete. Impresionati-va familia si prietenii cu gustul branzei de casa si bucurati-va de versatilitatea ei in diverse preparate!

Deci, spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest