
Astazi facem desert! Un desert savuros, suculent si foarte bun – facem briose. Copii iubesc briosele! sunt sigura ca si voi le iubiti. Se fac foarte rapid, avem nevoie de putine ingrediente, veti vedea!
Ingrediente:
- 350g făină
- 150g zahăr
- 2 ouă
- 200ml lapte dulce
- 100ml ulei
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 plic zahăr vanilat
- 10g praf de copt
- ¼ linguriță sare
- 2 mere mari
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Intai amestecam pulberile. Punem peste faina praful de copt, sarea, zaharul vanilat si praful de scortisoara apoi amestecam bine totul si lasam deoparte.
Apoi punem ouale intr-un bol incapator peste care adaugam zaharul si mixam cu un tel pt aproximativ 1 minut. Apoi adaugam uleiul treptat, mixand energic in continuare.
Continuam cu laptele, tot treptat. La final adaugam amestecul de pulberi pe carel incorporam complet si amestecam pana se formeaza aluatul asemanator aluatului de chec. In functie de marimea oualor este posibil sa mai fie nevoie fie de inca putina faina sau de inca putin lapte.
Dupa ce s-a format aluatul adaugam cele 2 mere rase si stoarse de zeama. Acum dam drumul la cuptor si-l fixam la 170°C.
Aducem tava pentru briose in care am pus forme din hartie. Punem aluat in fiecare forma, lasand liber in partea de sus aproximativ 1 cm. Acum tava va merge la cuptor pentru 15 minute la 170°C.
Si dupa un sfert de ora, prima tura este gata! Au crescut foarte frumos si miroas nemaipomenit de bine. Le pudram cu zahar sau, daca dorim, le putem glazura cu ciocolata topita in lapte. Continuam cu tura a 2-a exact la fel obtinand la final 20 de briose savuroase.
Haideti sa vedem si cum arata pe interior: sunt extrem de fragede si pufoase, iar gustul fin si foarte aromat. Avem astfel un desert spornic, gustos, perfect pentru pachetel sau pentru oricand avem pofta de dulce.
Spor la treaba si pofta buna dragilor!