Nu-i asa ca va era pofta de niste cartofi gratinati cu cascaval topit, delicios? Se fac rapid si va pot scoate oricand din vesnica dilema, “ce sa mai gatesc oare si azi?”, sunt deliciosi.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Pentru incaput taiem cartofii felii de aproximativ 3-4 mm grosime.

Apoi, intr-o cratita, pe foc mediu, punem aproximativ 2L de apa, sarea si cartofii felii. Lasam sa fiarba pentru 5-8 minute, important este sa nu se patrunda complet, scoatem cartofii din lichid, fie cu o spumiera sau punandu-i intr-o strecuratoare. Cand sunt gata, ii lasam deoparte sa se racoreasca.

Intre timp taiem cascavalul in 2. Una dintre jumatati o taiem in cuburi mici pe care le lasam deoparte. Cealalta jumatate va astepta pana spre final. Taiem marunt marar dupa preferinta fiecaruia, noua ne place mai mult. Taiem si ouale curatate, in sferturi, daca le folosim. Eu nu pun de fiecare data, dar aduc un plus de proteine si gust preparatului nostru.

Apoi intr-un bol punem ouale, peste care adaugam iaurtul, piperul, punem si usturoiul trecut prin presa, punem si un praf de sare si amestecam bine totul pana se formeaza un amestec omogen, adaugam si mararul pe care il incorporam in amestec.

Acum aducem tava in care vom coace, pe care o ungem cu unt si turnam o treime din amestec, asezam jumatate din feliile de cartofi. peste ei punem cuburile de cascaval si bucatile de oua fierte, turnam pe toata suprafata si restul de amestec, asezam frumos si restul de felii de cartofi, radem cealalta jumatate de cascaval si totul va merge la cuptor pentru 30-40 de minute la 200°C sau pana cand capata o culoare frumoasa deasupra si e gata. 

Ce bine miroase! Se lasa 5-10 minute sa se odihneasca si se poate servi. 

Este delicios acest preparat servit asa, alaturi de o salata de cruditati sau poate insoti si fripturi pentru gurmanzi. Oricum ar fi, e genial. Noua ne place si rece,a doua zi, daca ramane. Este perfect si pentru pachetel la serviciu.

Spor la treaba si pofta buna dragilor!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest