
Astazi am pregatit pentru voi o reteta traditionala, dar cu un twist personal: Cartofi Taranesti cu Bacon si Ceapa! Aceasta reteta este perfecta pentru zilele acelea cand aveti pofta de ceva satios si reconfortant. Vom combina gustul rustic al cartofilor cu savoarea intensa a baconului si aroma dulceaga a cepei, pentru a crea un fel de mancare care va incanta toate simturile.
Ingrediente
- 500-600g cartofi pentru 2 portii generoase, curatati si bine spalati
- 2 cepe mai mici sau o ceapa mare taiata solzisori. Eu am aici ceapa rosie dar se poate si cu ceapa alba
- 150g bacon taiat in bucatele mici
- 2 linguri ulei
- ¼ lingurita piper
- ½ lingurita boia dulce sau afumata
- 4 catei usturoi
- ½ lingurita sare
Reteta pas cu pas:
Veti vedea cat de usor se prepara!
Intai ne ocupam de cartofi. Fiindca sunt deja curatati si spalati a mai ramas doar sa-i taiem in bucati ptrivit de mari. Intai ii taiem in 2 apoi fiecare jumatate in felii de aproximativ 1cm grosime. Dupa ce taiem cartofii, punem pe foc iute o cratita cu apa in care adaugam sarea si cartofii. II lasam sa fiarba pentru doar 10 minute maxim. Dupa cele 10 minute, scurgem apa.
Cat se fierb cartofii, punem pe un alt ochi de la aragaz tot pe foc iute o tigaie in care adaugam uleiul. Cand uleiul s-a incins punem in ea baconul bucatele si dupa aproximativ 1 minut adaugam si ceapa. Amestecam si lasam sa se gateasca la foc mediu pentru aproximativ 5 minute. Sre final adaugam si usturoiul taiat in bucatele mici. Mai lasam 2 minute si gata.
Acum aducem tavita in care vom gati cartofii, poate fi o tava Ena, rasturnam in ea cartofii fierbinti, peste care adaugam piperul, boiaua si amestecam putin. Apoi adaugam baconul cu ceapa gatite si le amestecam impreuna. Scuturam bine tavita si bagam la cuptor pentru 15 minute la 200°C.
Si dupa un sfer de ora presaram putem presara patrunjel verde tocat si trecem la masaaa. Sunt absolut deliciosi gatiti asa! Incercati macar o data!
Si asta a fost, dragi prieteni ai gusturilor autentice, reteta noastra de cartofi taranesti cu bacon si ceapa. Sper ca v-a placut si ca veti incerca sa o reproduceti in bucatariile voastre. Daca o faceti, nu uitati sa ne impartasiti impresiile si eventualele voastre variatii ale retetei. Ne-ar face o mare placere sa vedem cum va descurcati si cum aduceti propriul vostru touch acestei retete.
Cu drag de gatit, va pupa Claudia!