Pentru astazi vom pregati o reteta bomba pe care, cu siguranta, dupa ce o veti incerca, va face parte din retetele voastre preferate, va garantez. Facem reteta bomba de castraveti marinati in suc de rosii sau castraveti Bloody Mary.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Dupa dorinta puteti dubla sau tripla cantitatile.

Intai sterilizam borcanele si capacele. Folosim intotdeauna capace noi, borcanele pot fi refolosite, dar capacele niciodata. Pentru detalii complete pentru una dintre variantele corecte de sterilizare dati click aici.

Intai taiem in fiecare borcan un catel de usturoi in bucati mici, punem cate o floare de marar in fiecare borcan, cate 8-10 boabe de piper, Apoi asezam castravetii intregi, unul langa altul, pana umplem complet borcanele. Acestia se pot conserva si taiati felii, dar noua ne plac mai mult intregi.

Dupa ce am terminat de asezat castravetii, pregatim marinata. Punem intr-o craticioara apa, sarea,z aharul, otetul si pasta de tomate. Amestecam bine totul si mergem cu cratita pe foc pana da in clocot.

Intre timp s-au dizolvat toate, asa ca turnam marinata fierbinte in fiecare borcan, acoperind complet castravetii dupa care infiletam cu putere capacele.

Pentru a fi siguri ca rezista peste iarna, trebuie sa sterilizam borcanele. Punem pe fundul unei cratite o laveta sau un prosopel, asezam borcanele si turnam apa pana la minim trei sferturi din inaltimea lor. Ducem cratita pe foc si fierbem doar 10 minute din momentul in care clocoteste apa.

Dupa cele 10 minute de clocotit, verificam daca sunt bine stranse capacele, acoperim cu un prosop si le lasam asa sa se raceasca in voie pana a doua zi. Apoi vor merge in camara si vor reprezenta reteta dumneavoastra speciala de castraveti acri.

Sucul de rosii le va adauga originalitate, le vor oferii o tandrete si o claritate deosebita care cu siguranta va fi apreciata de toata lumea.

 

Sa va fie cu folos, dragilor!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest