Astazi vom pune castraveti la murat. Aceasta reteta este atat de simpla incat va va uimii, iar la final veti obtine castraveti crocanti, aromati, fara otet si fara ingrediente complicate.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Se pregatesc extrem de simplu si rapid.

Intai facem saramura. Punem intr-un vas 1,5L de apa rece peste care punem o lingura si jumatate de sare gronjoasa pentru muraturi, aproximativ 30g. Amestecam pana la completa dizolvare. 

Aducem borcanul si asezam frumos un rand de castraveti in picioare, unul langa altul, fara a lasa spatii goale. Castravetii putem sa ii punem exact asa cum sunt sau le putem taia capetele. Vor iesii la fel de gustosi in ambele variante. Sotul meu ii prefera asa si chiar insista de fiecare data sa ii las intregi.

Eu am taiat morcovul in 6 bucati. Le adaugam langa castraveti. Adaugam si crengute de telina, bucati de usturoi, crengute de marar si completam cu castraveti pana umplem complet borcanul.

La final turnam saramura pana deasupra castravetilor. Punem capac, dar fara sa infiletam pentru a permite fermentarea si gata, am terminat de pregatit. 

Acum trebuie sa avem rabdare 2-3 zile, timp in care vom lasa borcanul la cald si ne vom bucura de savoarea acestor bunatati. Se pot consuma alaturi de mancaruri scazute, de fripturi sau pot fi adaugati la anumite salate. Acestia sunt si o sursa naturala de probiotice care ne ajuta sa ne armonizam sanatatea.

Spor la treaba si pofta buna dragilor!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest