Noi romanii iubim ceapa si usturoiul, iar sosul de usturoi a devenit in cele din urma cea mai buna alegere langa un pranz copios. Cum sa preparam unul mai bun decat chiar si cel de la KFC? Nu avem nevoie de multe ingrediente si se face foarte rapid, in maxim 2 minute este gata.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Intr-un pahar sau un vas inalt, punem usturoiul taiat in bucatele, adaugam sarea si laptele dulce. Mixam cu un blender vertical pentru 20-30 de secunde, pana cand usturoiul este omogenizat cu laptele. Apoi adaugam uleiul, zeama de lamaie si mixam, fara sa miscam mixerul de pe fundul vasului, pentru aproximativ 1 minut, timp in care sosul se va ingrosa si va capata o consistenta frumoasa. Mai mixam cateva secunde miscand mixerul de jos in sus si de sus in jos si gata! Daca doriti o cantitate mai mare, pur si simplu tineti blenderul pe fundul vasului si mai adaugati ulei.

Este atat de fin si extrem de gustos. Merge perfect ca aperitiv pe paine prajita sau lipie sau alaturi de legume coapte sau fierte si mai ales la preparatele din carne pregatite la cuptor sau la gratar. Cu snitele din piept de pui, este genial!

Daca vreti sa stiti cum fac eu snitelele crocante pe exterior si fragede in interior, dati click aici.

De asemenea mai putem adauga cimbru, busuioc, patrunjel sau marar la mixul final pentru a aromatiza acest sos genial.

 

Sa va fie cu folos!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest