Kaizer de casă, copt

Astăzi vom pregăti o delicioasă ciorbă de salată verde, o rețetă tradițională perfectă pentru zilele călduroase. Această ciorbă este răcoritoare, ușoară și plină de vitamine, fiind o alegere excelentă pentru un prânz sănătos sau o cină ușoară. Pentru un plus de savoare, îi putem adăuga și afumătură!

Pregătiți-vă ingredientele, puneți o oală pe foc și haideți să gătim împreună o ciorbă de salată verde delicioasă și aromată!

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Punem pe foc mediu o oală în care vom pregăti ciorba. Adăugăm lingura de ulei și bucățile de costiță. Le lăsăm să se gătească 3-5 minute, pentru a elibera din arome. Apoi adăugăm ceapa tăiată cubulețe, amestecăm puțin și imediat adăugăm și ceapa verde tocată mărunt. Amestecăm bine, apoi punem și morcovul ras, ardeiul capia tăiat cuburi și o treime din usturoiul tocat. Amestecăm și lăsăm să se gătească pentru 5 minute, până când legumele se înmoaie.

Adăugăm aprox. 2 litri de apă fierbinte (așa am învățat de la bunica, să adaug întotdeauna elementele fierbinți în mâncarea care se gătește). Acum adăugăm sarea și piperul și lăsăm să fiarbă 15 minute.

Între timp, pregătim omleta – un element care surprinde prin aspect și gust în ciorba de salată. Punem într-un castron 3 ouă și 2 albușuri, adăugăm puțin mărar tocat și un praf de sare. Batem bine compoziția. Punem pe foc mediu o tigaie antiaderentă, în care putem pune puțin ulei (sau nu, după preferință). Adăugăm amestecul de ouă și lăsăm să se gătească 2-3 minute, apoi o întoarcem și mai lăsăm 2 minute. Când este gata, o răsturnăm pe o farfurie și o lăsăm să se răcorească puțin, apoi o tăiem în cuburi sau fâșii, după preferință.

Pentru dres ciorba, punem într-un castron smântâna cu iaurtul, peste care adăugăm gălbenușurile. Amestecăm bine, apoi adăugăm restul de usturoi tocat și cele 3-4 linguri de oțet. Tot acum punem și restul de mărar tocat și pătrunjelul.

Între timp, ciorba a fiert suficient, așa că o dregem ca pe ciorba de burtă: adăugăm treptat lichid fierbinte peste amestecul de smântână, iaurt și ouă, amestecând continuu, până când compoziția devine fierbinte. Abia atunci o turnăm în oala cu ciorbă și adăugăm și bucățile de omletă.

Acum punem și salata verde tăiată fâșii. Pentru a-i păstra aroma și vitaminele, este bine să nu o fierbem, ci doar să o opărim la final.

Ciorbița noastră este gata! Gustăm și ajustăm sarea și oțetul, după preferință. Se mai poate adăuga verdeață tocată – mărar și puțin pătrunjel, apoi putem trece la masă.

Nu vă pot descrie cât de bine miroase: proaspăt și delicios!

Așa că, dragii mei, am preparat o delicioasă ciorbă de salată verde, perfectă pentru zilele călduroase. Sper că v-a plăcut această rețetă și că o veți încerca și voi acasă.

Nu uitați să vă abonați pentru a nu rata alte rețete gustoase și sănătoase.

Poftă bună și mult succes în bucătărie!

Vă pupă Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest