Punem in camara si cateva borcane in suc propriu? Procesul este mult foarte simplu, mai usor decat prepararea de dulceata sau gem. Este pacat sa nu avem macar cateva borcanele.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Intai punem ciresele in apa rece si le lasam asa pentru minim 30 de minute. Putem adauga si putina sare in apa, astfel eventualii viermi din interiorul cireselor vor iesi.

Dupa jumatate de ora le spalam sub jet de apa si trecem la scos samburii. Cel mai simplu este cu un dispozitiv special, care se gaseste in supermarket, dar daca nu aveti, puteti folosi o agrafa de par sau o agrafa de birou. Incercam sa nu zdrobim bobitele, sa ramana cat mai intregi.

 Dupa ce le-am terminat de curatat, aducem borcanele si capacele sterilizate in prealabil. Pentru detalii complete pentru o sterilizare corecta, una dintre variante, dati click aici.

Punem pe fundul borcanului o lingura de zahar, apoi cirese pana la jumatate. Se pot conserva si fara zahar complet, dar eu fac mereu cu zahar pentru ca le folosesc de regula la prajituri, tarte sau placinte. La jumatatea borcanului mai adaugam inca o lingura cu zahar si din nou cirese pana umplem borcanul complet, presandu-le usor, fara sa le strivim.

Ciresele sunt bogate in vitamine si minerale. Au un continut ridicat de antioxidanti, mai ales de rezveratrol, substante active care activeaza inima si rinichii.

La final mai adaugam o lingura de zahar si gata, infiletam cu putere capacul si trecem la urmatorul borcan. Eu am obtinut 3 borcane de 800g si unul de 400.

Ca sa reziste peste iarna, trebuie sa le sterilizam. Punem pe fundul unei cratite un prosop, asezam borcanel si turnam apa pana la minim ¾ din inaltimea lor. Punem cratita pe foc si fierbem pentru 20 de minute de la primul clocot.

Dupa cele 20 de minute de clocotire, strangem din nou cu putere fiecare capac, intoarcem borcanele cu fundul in sus, le acoperim si le lasam sa se raceasca in voie pana a doua zi, apoi vor merge in camara la loc racoros si ne vom bucura de ele oricand dorim un preparat cu cirese proaspete, oricand le pot inlocui cu brio.

Sunt geniale!

Sa va fie cu folos! 

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest