
Esti in cautarea unui aperitiv delicios si elegant, perfect pentru o seara cu prietenii sau familie? Ofera-le o delicatesa cu aroma branzei si textura frageda a ciupercilor! Aceasta reteta de ciuperci umplute cu crema de branza si parmezan este simpla de preparat, dar cu siguranta va cuceri pe toata lumea.
Ingrediente:
- 800g ciuperci mari
- 200g crema de branza (philadelfia am eu)
- 2-3 linguri ulei (poate fi de floarea soarelui)
- 30g pesmet
- 30g parmezan ras
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita piper
- Si patrunjel verde (optional)
Reteta pas cu pas:
Haideti sa vedem cum procedam.
Intai curatam ciupercile: indepartam codita pe care o curata, apoi palaria careia ii indepartam pielita si la final, cu o lingurita, scobim usor pe interior.
Cand am terminat de curatat ne apucam ce maruntit. Intai tocam ceapa marunt. Apoi tocam coditele de la ciuperci, tot marunt. Ca sa avem totul pregatit, tot acum tocam si patrunjelul.
Si gata! Putem sa ne apucam de gatit!
Punem pe foc mediu o cratita in care adaugam uleiul. Cand s-a incins adaugam ceapa, amestecam si lasam sa se gateasca pentru 2-3 minute pana devine usor sticloasa, translucida.
Atunci adaugam coditele de ciuperci tocate, sarea si piperul Le lasam sa se gateasca pentru 7-8 minute la foc mediu, amestecand ocazional pentru a se gati uniform si a nu se arde.
Cand nu mai este deloc lichid (pentru ca ciupercile lasa putin lichid) adaugam usturoiul trecut prin presa. Amestecam si mai lasam vreun minut. Apoi punem in tigaie pesmetul. Amestecand constant mai lasam pe foc inca 2-3 minute. Si gata, dam deoparte si lasam sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racorit, punem intr-un castron parmezanul ras, patrunjelul si crema de branza. Amestecam bine cu totul. Apoi adaugam amestecul din tigaie si amestecam pana cand totul capata aspectul unui aluat.
Sfaturi:
Se pot adauga la umplutura si alte ingrediente, dupa preferinte, precum bacon tocat, spanac sotat sau rosii uscate.
Se preincalzeste cuptorul la 180°C.
Punem ingtr-o tava de copt o lingura cu ulei si ungem tot fundul tavii.
Acum putem umple fiecare palarie cu amestecul obtinut si le asezam in tava. Putem presara deasupra inca putin parmezan ras.
Se coc timp de 20-25 de minute, pana cand ciupercile sunt rumenite si moi.
Si gataaaa…uitati ce bine arata! Le scoatem pe platou si le putem presara putin patrunjel tocat (optional).
Se pot servi ciupercile umplute ca aperitiv, garnitura sau fel principal.
Bucurati-va de aceste ciuperci umplute delicioase si nu uitati sa distribuiti reteta cu prietenii pasionati de bucatarie! Alaturati-va canalului Mancare cu savoare pentru mai multe retete gustoase si simple de preparat!
Deci spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!