Astazi fac iar o punte peste timp pregatind alaturi de voi un preparat pe care il iubeam in copilarie – Colarezi cu lapte, gustul traditional al copilariei. Cat am crescut la bunici, foarte des, dimineata acesta era micul meu dejun. Cu lapte de capra il facea. Retraiesc si acum bucuria aceea pura de copil fericit cu strachina de colarezi aburinda pe scaunel.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Pentru inceput punem la fiert, intr-o cratita, pe foc mediu, laptele si sarea. Intre timp punem intr-un castron faina pe care o stropim cu apa, apoi frecam intre degete creand mici cocoloase sau zdrente, acestia vor fi colarezii. Faina poate fi stropita si cu lapte sau ou batut.

Va spun, ca dupa ce am plecat de la bunici, pe langa clatite, aceasta a fost printre primele retete facute de mine, aveam 12-13 ani. Neavand lapte, fierbeam colarezii in apa, nu iesea vreo bunatate, dar tine ade foame.

Cand am terminat de format cocolasele, cernem tot amestecul, pentru ca daca am lasa asa, colarezul nostru ar arata ca o ciulama.

Cand laptele clocoteste, turnam tot si amestecam. Dupa care adaugam zaharul vanilat, zaharul si lasam sa fiarba pentru aproximativ 10 minute la foc mediu. Amestecam constant pentru a evita lipirea pe fundul vasului.

Dupa 10 minute este gata. Dam cratita deoparte si lasam sa se raceasca putin. Abia astept o portie generoasa. Doamne imi e atat de dor de ce simteam atunci, copilas fiind.

Pentru decor putem presara cateva bombonele colorate, apoi pofta bina, dragilor! Este absolut delicios si cu siguranta merita incercat!

Sa va fie cu folos!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest