Astazi vom pregati cel mai simplu si usor desert, crema de zahar ars. Va voi spune toate secretele pentru a obtine cea mai buna si fina crema. Cum facem cea mai buna crema de zahar ars – cea mai buna si fina crema

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Eu prefer o cantitate mai mare de zahar caramelizat si una mai mica in crema care se va transforma la final in sirop.

Veti vedea cat de usor se prepara.

Intai caramelizam cele 200g de zahar. Daca facem crema intr-o craticioara, pregatim direct in ea. Punem pe foc mediu cratita, adaugam zaharul si il lasam sa se topeasca avand grija sa nu se arda. Culoarea la final trebuie sa fie un maro deschis, brun roscat.

Dupa caramelizare imbracam peretii cratitei cu un strat uniform. Daca transferam zaharul topit intr-un vas iena, acesta trebuie incalzit in prealabil in cuptor pentru 2-3 minute pentru a evita socul termic si sa nu ne crape vasul.

Lasam deoparte si trecem la pregatirea cremei. Punem intr-un bol ouale, peste care adaugam un praf de sare, 3 plicuri de zahar vanilat si cele 100g de zahar. Batem cu un tel pentru 2-3 minute, pana se dizolva zaharul, apoi adaugam treptat laptele, amestecand in continuare. Turnam acest amestec in craticioara peste zaharul caramelizat rece.

Acum putem pune cratita asa la cuptor pentru aproximativ 1 ora fara ca gustul sa fie diferit.

Diferit este aspectul in interior, va avea gauri si va avea un aspect poros. In schimb, daca cufundam vasul in care coacem in alt vas cu peretii inalti in care turnam apa, crema va iesi matasoasa si fina.

Un alt secret este acela ca odata la 15-20 de minute mai adaugam putina apa in tava pentru a evita clocotirea apei, astfel ouale se vor coagula in voie, dand la final aspectul impecabil de fin.

O punem cu totul la cuptor la 180°C pentru 70-80 de minute sau pana simtim ferm pe mijloc.

Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Este important pentru ca altfel se va lasa. Abia dupa racire merge la frigider pentru 3-4 ore, de preferat peste noapte, pentru cine are rabdare.

Gata acum, putem sa o scoatem din cratita. Fie o miscam energic in asa fel incat sa se desprinda singura depe margini sau desprindem usor cu un cutit. Punem deasupra un platou si rasturnam cu o miscare rapida pentru ca s-a format sirop sub prajitura.

Super faina, iar ca si gust este dementiala, extrem de fina si nu foarte dulce, un adevarat deliciu!

Spor la treaba si pofta buna dragilor!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest