Din seria nimic nu se arunca, totul se transofrma, astazi va voi arata una dintre metodele mele preferate de a refolosi painea veche, o vom face crutoane aromate. Nu mai cumparam crutoane din comert, acestea nu au gustul si savoarea unora facute de noi acasa, din ingrediente naturale, fara adaosuri de conservanti, pe care le putem condimenta, aroma dupa propriile noastre preferinte. Incercatile pentru ca pot fi folosite apoi intr-o varietate de preparate culinare: salate, supe, rosii umplute sau pur si simplu in loc de cipsuri langa un pahar cu bere. In plus, facand aceste crutoane aromate, ne asiguram ca folosim toata painea veche din dotare si nu aruncam nimic. Se fac atat de rapid incat este pacat sa nu le facem mereu.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Intai taiem painea in cuburi mici, dupa preferinte. Dupa ce le-am taiat pe toate, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram peste ele sarea, apoi presaram piperul si oregano. Turnam peste bucatile de paine uleiul in fir subtire si usturoiul trecut prin presa. Le amestecam cu grija pe toate pentru a distribui aromele peste tot. Punem tava la cuptor la 180 °C pentru 8-10 minute sau pana devin aurii. Mare grija pentru ca se pot arde rapid. Doar 2-3 minute pot face diferenta, trebuie urmarit cuptorul.

Cand sunt gata le lasam sa se racoreasca si le putem consuma. Se pot pastra si o saptamana in recipiente bine inchise sau in pungi de hartie depozitate in locuri fara umiditate. Pot inlocui cu brio crontanelele din comert.

Incercatile pentru ca pot fi folosite apoi intr-o varietate de preparate culinare: salate, supe, rosii umplute sau pur si simplu in loc de cipsuri langa un pahar cu bere. In plus, facand aceste crutoane aromate, ne asiguram ca folosim toata painea veche din dotare si nu aruncam nimic. Se fac atat de rapid incat este pacat sa nu le facem mereu.

Sa va fie cu folos!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest