
Ingrediente:
- 5 legături leuștean
- 1L oțet de 9°
- 2-3 lingurițe sare
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Intai spalam sub jet de apa, foarte bine, crengutele de leustean.
Dupa ce le-am spalat, asa ude, indepartam tija cea mai groasa. Nu rupem doar frunzele deoarece crengutele mici sunt fragede si foarte aromate. Leusteanul se poate conserva si prin uscare, doar ca frunzele trebuie foarte bine uscate cu servetele de bucatarie inainte de a le toca si a le pune la uscat. Acesta poate fi folosit la ceaiuri. Leusteanul intareste sistemul imunitar, protejeaza rinichii, alina simptomele mensturatiei, ajuta in lupta cu artrita, guta si hemoroizii. Contine vitamine si minerale, asa ca este indicat sa il introducem in alimentatie cat mai des.
Varianta de astazi este perfecta pentru ciorbe. Alaturi de leustean putem adauga orice verdeturi ne place: marar, patrunjel, tarhon.
Dupa ce am indepartat tijele groase, punem frunzele in borcane curate, nu necesita sterilizare. Le presam usor.
Cand am umplut borcanul cu frunze, adaugam o lingurita cu sare si punem deasupra 2-3 tije care vor fixa bine continutul. Turnam otetul rece pana umplem borcanul. La final infiletam bine capacul si gata, asta e tot.
Acum borcanele le vom pune in camara la loc racoros. Dupa deschidere, borcanul se pastreazza in frigider. Completam cu otet daca este necesar. Aceasta metoda pastraza perfect aroma deosebita a leusteanului si mie mi se pare cea mai buna.
Sa va fie cu folos!