Dragilor, inca e vremea verdeturilor, gradinile si pietele inca sunt pline cu stevie, loboda si salata verde. Zic sa le conservam pentru iarna! Cum conservam STEVIE, LOBODA, SALTA VERDE SAU SPANAC – Cea mai usoara si rapida metoda

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Foarte usor se pregatesc, veti vedea. Intai curatam rapid frunzele, indepartand cozile si nervurile mai groase.

Dupa ce am terminat cu stevia, trecem la loboda de unde adunam doar frunzulitele. Dupa ce avem totul curatat, punem pe foc mediu o cratita cu apa. Eu am folosit 2L la care adaugam 2 linguri de sare. Deci la fiecare litru de apa, punem o lingura de sare. Amestecam putin si cand clocoteste apa, cufundam din frunzele curatate, pe rand. Lasam sa fiarba pentru un minut doar, pana frunzele de inmoaie si isi schimba culoarea.

Cand sunt gata, le scoatem cu o spumiera si punem la oparit randul urmator. Exact la fel procedam si cu loboda sau cu salata verde, spanacul.

Dupa ce am terminat cu oparitul, bun ar fi sa avem deja borcane si capace sterilizate. Pentru detalii complete pentru o sterilizare corecta, dati click aici.

Punem stevia oparita in borcan, presand bine sa nu ramana goluri de aer. La final turnam din apa lasata de ele sau din vasul in care a fiert. Infiletam cu putere capacul si gata!

La fel procedam cu orice alt tip de verdeata. Loboda fiind mai putina, am pus-o intr-un borcan mai micut, de 400ml.

A mai ramas doar sa sterilizam borcanele. Punem pe fundul unei cratite un prosop sau o bucata de panza, apoi borcanele si apa pana la ¾ din inaltimea lor. Punem pe foc si fierbem 15 minute din momentul in care apa clocoteste.

Dupa un sfert de ora luam cratita de pe foc si acoperim totul cu un prosop sau cu o patura. Lasam asa pana a 2-a zi, apoi borcanele vor merge in camara la loc racoros si ne vor bucura maxim in lunile de iarna cand astfel de verdeturi nu se gasesc. Astfel conservate sunt perfecte pentru mancaruri scazute sau adaugate in ciorbe sau borsuri.

Sa va fie cu folos!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest