Astazi pregatim un desert la care nu avem nevoie de cantar, se face foarte rapid, este ieftin si cu un gust incredibil de bun. Impreuna sa dam viata checului de zi cu zi, adaugandu-i un strop de magie cu dungi de zebra, pentru un desert usor de facut dar cu un efect wow garantat.

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Ne trebuie ingrediente simple pe care de obicei le si avem in casa si nu ne trebuie cantar.

Pentru o tava de cozonac este suficient sa masuram cu un pahar de 200 ml.

Ca sa avem totul pregatit pentru a face aluatul, singurul lucru pe care il avem de facut este sa stoarcem lamaia. Si gata, trecem la aluat!

Aducem un castron incapator in care punem ouale, peste care adaugam zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si amestem bine cu un tel pentru aproximativ 1 minut. Apoi adaugam uleiul, laptele, zeama de lamaie si faina toata, peste care presaram si praful de copt. Amestecam bine cu telul pana cand amestecul devine omogen. Lasam putin deoparte.

Punem in alt castron cacao, peste care adaugam 5-6 linguri de lapte si amestecam energic pana se formeaza ca o crema. Adaugam lapte lingura cu lingura pana cand amestecul devine cremos. Apoi turnam din primul amestec peste cacao aproximativ jumatate si amestecam bine.

Pentru ca la final checul sa aiba un aspect estetic si sa nu se crape, trebuie sa tinem cont de cateva detalii: ingredientele sa fie toate la temperatura camerei, sa nu punem mai mult praf de copt decat este necesar si temperatura de coacere sa nu fie mai mare decat cea mentionata.

Daca sunteti aventurosi, incercati sa adaugati in aluatul alb esente diferite, precum esenta de portocale sau chiar rom, pentru o aroma imbogatita. De asemenea, puteti inlocui cacao cu pudra de matcha sau sfecla pentru un twist colorat si sanatos.

Si gata cu aluatul! Dam drumul la cuptor si-l fixam la 170°C.

Acum aducem tava de copt. Ea poate fi o tava pentru cozonac sau cum am eu patrata de 20/20cm. Gustul si aspectul nu este influentat indiferent ce varianta alegem. Incepem sa turnam in mijloc, alternativ,  cantitate de aluat galben si maro.  Daca folosim o lingura, dungile vor iesi mai subtiri, daca folosim polonicul, bineinteles ca dungile finale vor fi mai groase. Alegeti varianta care va place. Si astfel turnam polonic dupa polonic, concentric si alternativ, pana terminam de pus tot aluatul. Avem grija ca ultimul polonic sa fie din aluatul cu cacao. La final cu ajutorul uni bat de frigarui sau o scobitoare, trasam dungi la suprafata pentru a crea astfel un aspect floral! Noi mancam si „cu ochii”, asa ca o bucurie in plus este si reusita unui aspect deosebit.

Stiati ca checul zebra are origini inca neclare, dar este iubit in intreaga lume pentru aspectul sau unic si gustul delicios? Acest desert versatil a cucerit inimile multora prin simplitatea si eleganta sa

Acum bagam tava la cuptor la 170°C pentru 40-45 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Cand e gata, lasam asa pentru 5-10 miunte apoi scoatem din forma.

Intai dam cu un cutit pe laturi, de jur-imprejur, daca avem forma cu margini detasabile. Daca am facut in tava de cozonac acoperita cu hartie de copt, o scoatem cu totul, foarte simplu. Lasam checul sa se raceasca inainte de a-l portiona dupa plac si a-l savura cu multa bucurie.

Pentru a transforma checul zebra intr-un desert si mai spectaculos, incercati sa-l glazurati cu ciocolata topita sau sa-l presarati cu zahar pudra inainte de servire. Acesta va arata nu doar impresionant, dar va adauga si un plus de gust.

Abia asteptam sa-l portionam si savuram. De deasupra arata spectaculos, asa ca haideti sa vedem si dupa taiere. Efectul de zebra ne ia ochii si sunt sigura ca tuturor le va placea! Iar gustuuuul este foarte delicios, a iesit umed, fraged si aromat! Este checul perfect pentru a impresiona pe oricine!

Si asa, cu ultima felie de chec zebra pe farfurie, ne incheiem aventura culinara de astazi, sperand ca v-am inspirat sa aduceti un strop de creativitate in bucataria voastra. Pana data viitoare, sa va fie viata la fel de dulce si plina de surprize ca desertul nostru!

Deci, spor la treaba si pofta buna dragilor!

Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest