Astazi preparam din nou un desert! La fel de usor si rapid si chiar mai spectaculos: fara adaos de zahar si absolut delicious! Pe mesele de sarbatoare vor fi atractia nr. 1!

Ingrediente pentru prima crema:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Intai ne ocupam de curmale. Ale mele sunt fara samburi, dar procedam exact la fel si daca ar avea. Turnam apa clocotita peste ele pana le acoperim complet si le lasam asa pentru 20-30 minute. Dupa acest timp putem indeparta cu usurinta samburii, daca-i avem.

Punem intr-un toker doar curmalele fara lichid, peste care adaugam miezul de nuca si mixam pentru aproximativ 1 minut. Daca nu s-a transformat totul intr-o pasta omogena putem sa ne ajutam de un mixer vertical. Putem sa trecem de la inceput totul prin masina de tocat. Important este sa obtinem o pasta ca o crema foarte groasa.

Cand suntem multumiti de consistenta, presaram pe un fund de lemn semintele de susan si rasturnam pasta, impartind-o in 2 parti. Rulam fiecare bucata, formand rulouri cu diametrul de proximativ 3cm. Acoperim rulourile complet cu seminte de susan in asa fel incat sa nu mai fie lipicios deloc. Apoi cu ajutorul unei cozi de lingura formam pe mijlocul fiecarui rulou cate un sant, de la un capat la altul. Si gata cu prima parte.

Acum ne ocupam de ciocolata. Intai de cea alba.  O topim fie pe baie de abur fie la cuptorul cu microunde din 30 in 30 de secunde. Verificam dupa fiecare 30 secunde pentru ca cicolata alba se poate arde foarte usor. Asa arata dupa primele 30 secunde. O bagam din nou. Dupa 1 minut inca nu este bine topita asa ca mai mergem inca 30 secunde. Dupa 1 minut si jumatate ciocolata este topita, fluida, perfecta. Cel mai bine este sa nu dam din prima 1 minut si jumatate, ci sa mergem din 30 in 30. Adugam peste ciocolata topita 2 linguri cu ulei si amestecam foarte bine totul.

Transferam ciocolata topita intr-un pos sau punga alimentara. Foarte usor este sa ne ajutam de un pahar sau o cana. Taiem varful pungii si umplem santurile create cu ciocolata alba. Umplem, cu rabdare, santurile pana sus ridicand si capetele pentru a nu curge ciocolata.

Lasam deoparte si ne ocupam de ciocolata neagra. Pe aceasta o topim la fel, fie pe baie de aburi sau la microunde 2 minute din prima. II adaugam la final doar 1 lingura de ulei. Taiem varful pungii mai mic decat prima data. Daca frige, lasam 2-3 minute deoparte sa se racoreasca putin.

Dupa acest timp, trasam cu rabdare linii paralele la 0,5 cm distanta una de alta. Fara grija ca nu ne ajunge ciocolata, trasam liniute de la un capat la altul. La final, cu ajutorul unei scobitori, trasam o linie de la un capat la altul al fiecarui rulou dandu-I astfel aspectul acesta marmorat.

Mergem cu creatiile noastre la frigider pentru minim o ora, dupa acest timp le putem portiona cu usurinta. Taiem bucati de aprox 2,5- 3 cm pe care le putem aseza individual pe hartii de minibriose.

Arata fabulous iar gustul este pe masura. Ati vazut cat de usor putem crea spectacol pe mesele de sarbatori? Va provoc sa le incercati!

Spor la treaba dragilor si pofta buna sa aveti! Va pupa Claudia!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest