Astazi vom prepara impreuna o dulceata de zmeura traditionala, ca pe vremea bunicilor. Aroma si gustul fara pereche fac dulceata o adevarata vedeta a sezonului. Foarte simplu si foarte rapid, exact cum facea bunica mea.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Vom face exact cum facea bunica mea. Punem intr-o cratita, in straturi, zmeura si zahar, alternativ, scuturand bine cratita. Lasam asa pentru 4-5 ore sau peste noapte. 

Amestecam usor cu o paleta fara sa strivim fructele foarte delicate si adaugam zeama de lamaie. Punem totul pe foc mare, pentru 15-20 de minute, amestecand constant pe fundul cratitei pentru a evita lipirea. Adunam spuma atunci cand se formeaza.

Testam si vedem consistenta punand 2 linguri din sirop intr-o farfurie care a stat la congelator, iar cand suntem multumiti, inchidem focul. Acum sterilizam borcanele si capacele. Daca doriti sa aflati cum se face corect, dati click aici.

Punem dulceata fierbinte in borcane si inchidem cu capacele imediat iar mie mi-au iesit aproximativ 1,1kg de dulceata. 

Acoperim borcanele si le lasam sa se raceasca pana a doua zi cand vor merge in camara, la loc racoros si isi vor astepta randul sa ne incante fie in clatite sau prajituri sau consumat ca atare cu paine prajita si unt. 

Este savuros si merita sa aveti macar putin si din aceasta minune a naturii!

Spor la treaba si pofta buna dragilor!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest