
Astazi pregatim din nou fursecuri care au la baza o reteta foarte simpla si usor de facut. Poate sa o incerce orice persoana care nu e chiar asa de priceputa la gatit. In general retetele de fursecuri sunt cele mai simple retete de deserturi asa ca nu trebuie sa va fie teama ca nu va vor iesi.
Ingrediente:
- 500g gris
- 2 oua
- 125g zahar
- 100ml ulei
- 50g fulgi cocos
- 100ml suc proaspat de portocale extras din 2 portocale mari
- 1 lingurita coaja portocala bio
- 10g ptaf copt
- un praf sare
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Punem intr-un castron ouale, zaharul si sarea, apoi amestecam cu un tel pentru aproximativ 1 minut pana se dizolva zaharul. Adaugam si uleiul si amestecam in contiunuare. Apoi adaugam si sucul de portocale, treptat. La final punem coaja de portocala si grisul peste care presaram praful de copt. Incorporam treptat amestecand energic pana se formeaza un aluat omogen.
Acoperim cu folie alimentara si lasam la rece pentru minim o ora.
Dupa o ora dam drumul la cuptor si-l fixam la 180°C. Scoatem folia de pe castron si cu ajutorul unei lingurite, luam bucati din aluat si le dam drumul in vasul cu nuca de cocos. Apoi formam din fiecare bucata cate o bila invelita bine in fulgi de cocos. Le aplatizam putin si le punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt cu putin spatiu intre ele.
Bagam tava la cuptor, la 180°C pentru aproximativ 20 de minute, pana vedem ca s-au crapat deasupra.
Fursecurile sunt foarte fragede si incredibil de gustoase! Arata spectaculos asa crapacioase si pot sta la loc de cinste pe mesele de sarbatoare.
Spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!