Astazi pregatim un desert usor si rapid, fraged si extrem de aromat – fursecuri narcise sau margarete cu rahat. Sunt perfecte pe mesele festive dar si pentru pofta de dulce, cea de toate zilele. Se pastreaza super fragede multe zile la rand, asa ca va indemn sa va faceti provizii de dulce.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Aluatul se pregateste foarte simplu si foarte rapid.

Punem intr-un castron untul moale si il mixam pentru 1 minut. Apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam pentru 2 minute.

Dupa acest timp adaugam ouale, zaharul vanilat, razatura de lamaie (daca vreti sa stiti cum putem conserva coaja de lamaie dati click aici), sarea si bicarbonatul de amoniu stins cu o lingura de otet si mai mixam totul pentru aproximativ 1 minut. Apoi adaugam treptat faina si o incorporam in amestec. In functie de marimea oualor este posibil sa mai aveti nevoie de putina faina sau nu.

La final aluatul trebuie sa arate ca o plastilina moale. Punem castronul la frigider pt minim o ora.

Pentru realizarea fursecurilor tip narcise sau margarete este necesar un dispozitiv special cumparat de la piata de la cei care vand cratite si ceaunuri.

Dupa o ora, luam o bucata de aluat si impingem formand floricelele direct in tava pe hartia de copt. Lasam spatiu intre ele. Daca nu avem forma, putem face bilute, le aplatizam si vom infige in mijloc o bucatica de rahat.

Dupa ce umplem tava de floricele, le decoram cu rahat colorat. Punem in mijlocul fiecareia cate un cubulet cu latura de aprox  0,5 cm. Tava va merge la cuptor la 170°C pentru 10-15 minute, adica pana vedem ca se coloreaza usor pe margini. Putem sa deschidem cuptorul fara grija, sa verificam.

Cand sunt gata, imediat ce scoatem tava din cuptor, le acoperim cu un strat generos de zahar pudra.

Si gata dragilor! Le putem depozita in cutii inchise ermetic si le avem la indemana pentru multe zile la rand. Ele se fragezesc chiar mai mult in timp. Ies geniale si cu untura, in loc de unt, asa le facea bunica mea. Aceste imi amintesc de copilarie, de bucuria pe care o simteam adulmecand pe langa cuptor!

Spor la treaba si pofta buna dragilor! 

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest