
Ingrediente:
- 700g făină
- 200ml lapte
- 200ml ulei
- 150-200g zahăr
- 2 ouă
- 1 plic praf de copt
- 1 praf sare
- 1 linguriță coajă de lămâie [Click aici daca vrei sa vezi cum sa o conservi]
- 1 esență vanilie
- 1 lingură cacao
- zahar pudra
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Veti vedea cat de usor se pregatesc.
Punem intr-un bol ouale, peste care adaugam zaharul si batem cu un tel pentru aproximativ 1 minut. Apoi adaugam treptat uleiul, amestecand in continuare. Dupa ulei, adaugam laptele, esenta de vanilie sau rom, coaja rasa de lamaie si paful de sare. Amestecam bine totul.
La final incorporam faina si praful de copt. Amestecam la inceput cu telul apoi amestecam cu mana. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios care poate fi modelat. Il lasam sa se odihneasca pentru 15 minute.
Acum trecem la format prajiturelele. Intai formam bilute aproximativ egale, de 30g fiecare. Eu ma ajut de cantar pentru ca asa este cel mai usor pentru a obtine bile egale. Le asezam in tava pe hartie de copt cu distanta intre ele.
Si acum, pentru a-i da forma frumoasa de ciupercuta, ne ajutam de un bidon. Intai cufundam gura bidonului in pulbere de cacao, apoi presam pe mijlocul fiecarei bile. Este foarte simplu si sunt sigura ca le va placea tare copiilor aceasta etapa. Dupa ce le-am format pe toate, bagam tava la cuptor pentru 20 de minute la 180 °C. Verificam sa aiba o culoare frumoasa pe fund, sa nu se rumeneasca.
Dupa ce le scoatem din cuptor, le pudram cu zahar pe ambele parti si le putem savura multe zile la rand. Acum avem ciuperci chiampinion, dulci, fragede si foarte aromate.
Spor la treaba si pofta buna dragilor!