
Prajitura Kinder este dulcele pe care vi-l propun astazi. Este o prajitura cremoasa, fina si care se prepara destul de usor, veti vedea. Blat pufos cu cacao si crema alba si delicata, cu crema de branza, frisca si miere. Un desert simplu de casa, din ingrediente naturale, pe placul atat al copiilor cat si al celor mari.
Pentru 2 blaturi intr-o tava de 40/25 cm, ne trebuie:
- 8 oua
- 130g faina
- 130g zahar
- 100ml ulei
- 50g cacao
- 10g praf de copt
- 2g sare
Iar pentru delicioasa crema ne trebuie:
- 500g crema de branza (eu am aici mascarpone)
- 200ml de smantana pentru frisca (cu peste 30% grasime)
- 70g zahar pudra
- 70g miere de albine
Reteta pas cu pas:
Ingredientele pentru blat este bine sa fie la temperatura camerei iar cele pentru crema sa fi stat minim 3-4 ore la frigider.
Intai ne ocupam de blat.
Punem toate pulberile intr-un castron: faina, cacao, praful de copt, sarea si le amestecam bine pentru a se desface bulgarasii.
Punem ouale intr-un castron mare sau in vasul robotului si mixam la viteza mare pentru aproximativ 10 minute. Adaugam treptat zaharul si mixam pana ouale se transforma intr-o spuma densa deschisa la culoare.
Dam drumul la cuptor si-l fixam la 180°C. Atunci adaugam pulberile trecute prin sita. Amestecam usor, de jos in sus pana nu mai avem deloc bulgari in amestec. Rasucim si vasul in timp ce amestecam si insistam spre fund pentru ca pulberile tind sa se depuna.
Abia cand nu mai avem bulgari deloc, adaugam uleiul si-l incorporam si pe acesta in amestec. Daca adaugam uleiul inainte prafurilor, acestea vor tinde sa faca bulgari si se vor incorpora mai greu.
Cand amestecul este omogen, aducem o tava tapetata cu hartie de copt si punem prima data doar jumatate de aluat. Intindem uniform pe toata suprafata si tava va merge la cuptor pentru 20 minute la 180°C.
Si dupa 20 minute, primul blat este gata dupa ce a trecut testul scobitorii. Scoatem blatul cu tot cu hartie si lasam sa se racoreasca tava. Punem din nou hartie de copt, si restul de aluat. Il coacem si pe acesta tot 20 minute.
Cand sunt gata ambele blaturi, le lasam sa se racesca complet. Intre timp ne putem apuca de crema.
Intai spumam smantana lichida pana o transformam intr-o frisca cu varfuri moi. Adica nu atat de ferma cum ar fi nevoie cand ornam doar cu ea. Adaugam treptat zaharul.
Dam frisca deoparte si punem intr-un castron incapator crema de branza si mierea. Mixam pentru aproximativ 2 minute pana se transforma intr-o crema fina. Apoi adaugam treptat frisca, amestecand usor de jos in sus, rasucind si castronul.
La final vom obtine o crema aerata, extrem de fina si gustoasa.
Cand blaturile sunt reci si crema este gata, aducem tava in care am copt si o imbracam in folie alimentara lasand capetele mai lungi. Punem unul dintre balaturi in tava apoi deasupra turnam toata crema si o intindem uniforem. Punem si cel de-al 2-lea blat peste crema. Presam usor pe toata suprafata si acoperim cu folia lasata pe margini. Bagam tava la frigider pentru minim 3-4 ore, de preferat peste noapte.
Si a 2-a zi haideti sa vedem cum arata prajitura noastra fabuloasa. Taiem intai marginile care abia asteapta sa fie savurate de fanul meu nr1: sotul. Cutitul este incalzit cu apa calda si sters cu prosop de hartie. Apoi portionam dupa dorinta in patrate sau dreptunghiuri. Este o prajitura fina, extraordinar de gustoasa care nu se face greu deloc (dupa cum ati vazut) si poate incanta pe orice iubitor de dulciuri. Este mult mai gustoasa decat oricare kinder din magazin si cu siguranta va fi iubita de copii.
Spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!