
Din nou o reteta de post, sanatoasa,cu ingrediente putine, si se prepara ultra-rapid, ce sa mai, delicioasa! Pate de conopida! N-ati mancat niciodata? Va provoc sa incercati, macar o data.
Ingrediente:
- 1 fruct de avocado, bine copt (trebuie sa se simta moale la apasare)
- ¼ dintr-o ceapa medie
- 2-3 catei usturoi
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- Sare si piper dupa gust
- 1 lingurita miere (eu n-am avut in casa si am inlocuit cu melasa)
- 5-6 linguri apa
Reteta pas cu pas:
Se prepara extreme de usor si rapid.
Punem in vasul unui blender toate ingredientele: miezul de avocado scobit cu o lingura, bucatica de ceapa, usturoiul, sarea, piperul, zeama de lamaie partial (mai adaugam la final daca ne dorim), mierea (sau melasa in cazul meu) si 4-5 linguri de apa, initial, si mixam totul pentru cateva secunde pana se transforma totul intr-o pasta foarte fina.
Mai adaugam apa pana obtinem consistenta dorita. Se mai pot adauga alune sau nuca. Potrivim dupa gustul nostru si gataaaaa!
Am obtinut un sos sau maioneza fara ulei care se potriveste perfect cu orice tip de friptua (cu aripioare la cuptor ne place cel mai mut – reteta de aripioare o gasiti daca dati click aici), este foarte buna impreuna cu pateuri calde din foietaj sau in salata a la russe.
Maioneza de avocado este un sos foarte gustos potrivit in perioada postului, dar este foarte apreciat si de cei care au un stil de viata vegan/ vegetarian. Maioneza aceasta cremoasa si frumos colorata nu are cum sa nu impresioneze prin gust si prezentare. Iubesc maioneza, iubesc avocado, asa ca acest sos este perfect si cu siguranta voi impresiona musafirii.
Deci, spor la traba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!