
Astazi vom pregati o crema senzationala, un mouse dulce acrisor, fin si savuros, perfect pentru torture si prajituri. Se prepara foarte rapid si nu exista riscul sa nu iasa.
Ingrediente:
- 400g gem/dulceata
- 500g smântână pentru frișcă
- 3 foi de gelatină (5-6g)
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Veti vedea cat de usor si rapid se prepara.
Intai punem gelatina la hidratat in apa rece
pentru 10 minute. Apoi punem gemul sau dulceata de fructe intr-o craticioara, o
punem pe foc si o lasam sa clocoteasca putin, adica inca 1 minut din momentul
in care clocoteste.
Dupa aceasta etapa fie blenduim cu un mixer
vertical, fie trecem printr-o sita. Mie imi place mai mult blenduit pentru ca
se vor vedea in crema si bucati mici din fruct.
Cand suntem multumiti de textura amestecului,
cat inca este fierbinte, adaugam gelatina si amestecam energic pana se dizolva
complet. Daca amestecul s-a racit, il punem pe foc sa se infierbante. Rasturnam
amestecul intr-un castron incapator si il lasam sa se raceasca complet la
temperatura camerei. Amestecam din cand in cand pentru a fi siguri ca nu se
incheaga complet.
Acum trecem la frisca. Punem smantana scaoasa
acum de la frigider intr-un bol uscat si rece. O mixam pentru 2-3 minute, pana
se spumeaza bine. Nu mai adaugam zahar pentru ca amestecul lasat la racit este
suficient de dulce. Daca amestecul din fruct inca nu s-a racit, bagam frisca
batuta la frigider.
Pasul urmator si ultimul este sa incorporam
treptat frisca. Turnam usor, putin cate putin, amestecand din mijloc catre
exterior rasucidn bolul pana incorporam toata frisca. Se obtine astfel o crema
fina cu o culoare frumoasa. Aceasta depinde si din ce fruct este dulceata. Daca
faceti din afine, spre exemplu, va capata o culoare usor spre mov, din visine
iese roz. Obtinem aproape 1kg de crema, extrem de gustoasa si cu o tinuta
perfecta pentru orice tip de prajituri sau torturi.
O sugestie de la profesionisti. Pentru a se
taia perfect, pentru sectiuni perfecte, bagam tortul sau prajitura intreaga la
congelator pentru aproximativ o ora. Puteti face o astfel de crema din orice
dulceata aveti in camara. Este geniala si nu exista niciun risc sa nu iasa.
Sa va fie cu folos!