Astazi vom pregati o crema senzationala, un mouse dulce acrisor, fin si savuros, perfect pentru torture si prajituri. Se prepara foarte rapid si nu exista riscul sa nu iasa.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Veti vedea cat de usor si rapid se prepara.

Intai punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Apoi punem gemul sau dulceata de fructe intr-o craticioara, o punem pe foc si o lasam sa clocoteasca putin, adica inca 1 minut din momentul in care clocoteste.

Dupa aceasta etapa fie blenduim cu un mixer vertical, fie trecem printr-o sita. Mie imi place mai mult blenduit pentru ca se vor vedea in crema si bucati mici din fruct.

Cand suntem multumiti de textura amestecului, cat inca este fierbinte, adaugam gelatina si amestecam energic pana se dizolva complet. Daca amestecul s-a racit, il punem pe foc sa se infierbante. Rasturnam amestecul intr-un castron incapator si il lasam sa se raceasca complet la temperatura camerei. Amestecam din cand in cand pentru a fi siguri ca nu se incheaga complet.

Acum trecem la frisca. Punem smantana scaoasa acum de la frigider intr-un bol uscat si rece. O mixam pentru 2-3 minute, pana se spumeaza bine. Nu mai adaugam zahar pentru ca amestecul lasat la racit este suficient de dulce. Daca amestecul din fruct inca nu s-a racit, bagam frisca batuta la frigider.

Pasul urmator si ultimul este sa incorporam treptat frisca. Turnam usor, putin cate putin, amestecand din mijloc catre exterior rasucidn bolul pana incorporam toata frisca. Se obtine astfel o crema fina cu o culoare frumoasa. Aceasta depinde si din ce fruct este dulceata. Daca faceti din afine, spre exemplu, va capata o culoare usor spre mov, din visine iese roz. Obtinem aproape 1kg de crema, extrem de gustoasa si cu o tinuta perfecta pentru orice tip de prajituri sau torturi.

O sugestie de la profesionisti. Pentru a se taia perfect, pentru sectiuni perfecte, bagam tortul sau prajitura intreaga la congelator pentru aproximativ o ora. Puteti face o astfel de crema din orice dulceata aveti in camara. Este geniala si nu exista niciun risc sa nu iasa.

Sa va fie cu folos!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest