Astazi facem ceva nou: o reteta delicioasa si consistenta de Ostropel de post cu bucati de soia! Aceasta varianta vegana a preparatului traditional romanesc este o modalitate excelenta de a ne bucura de o masa satioasa si plina de savoare, perfecta pentru zilele de post sau pentru cei care prefera o alimentatie vegetariana. Reteta este simpla si nu necesita mult timp sau efort, fiind perfecta pentru o masa rapida si gustoasa.

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Doar de atat avem nevoie si vom obtine o mancare exceptional de buna.

Pentru a amplifica savoarea bucatilor de soia, le vom fierbe in prealabil intr-o baie aromata, creand o explozie de gusturi care va incanta papilele gustative.

Intai hidratam bucatile de soia: punem o cratita pe foc mediu in care adaugam apa, sarea, piperul, cimbrul, praful de usturoi si cubul de legume facut de noi acasa (sau daca nu aveti, cumparati). Lasam sa dea in clocot apoi adaugam bucatile de soia (pot fi si cuburi) si le lasam sa fiarba cat scre pe ambalaj. La mine zice 15 minute.

Cand si cand le mai intoarcem, sa se hidrateze uniform pe toate partile. Aceasta fierbere prealabila le va conferi o textura optima si un gust bogat care va completa perfect celelalte ingrediente ale preparatului.

Dupa un sfert de ora cand sunt gata, le punem intr-o strecuratoare si presam usor pentru a elimina cat mai mult lichid.

Bucatile de soia pot fi o optiune sanatoasa si sigura ca parte a unei diete echilibrate, oferind proteine, fibre, vitamine si minerale. Este important sa alegem produse organice, nemodificate genetic, si sa le consumam cu moderatie.

Acum trecem la ostropelul propriuzis. Punem pe foc mediu o tigaie si o lasam sa se incinga. Adaugam uleiul si dam focul la mic. Punem jumatate din usturoiul taiat in cuburi mici si bucatile de soia hidratate. Lasam pentru doar 20-30 secunde pe fiecare parte. Focul sa fie la mic, pentru ca sa nu se arda usturoiul. Avem grija sa nu se arda usturoiul pentru ca vom strica astfel preparatul.

Dupa acest timp adaugam rosiile pasate (sau suc de rosii, sau bulion diluat cu apa). Punem si amestecul de cimbru cu oregano si frunza de dafin. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pentru 10 minute la foc mic, dupa primele 5 minute intoarcem toate bucatile pentru a se aromatiza uniform.

Cand suntem multumiti de consistenta sosului, putem orpri focul. Acum, la sfarsit, putem adauga piper proaspat macinat, restul de usturoi tocat si gataaaaa!

Acum fie ca facem o mamaliguta (uitati reteta pentru cine inca nu stie cum se face) sau un piure de post care este chiar mai gustos decat cel clasic. Un piure cu ulei aromatizat cu ceapa. Uitati reteta aici.

Si cand avem totul gata, putem trece la masa! Haideti sa vedem cum arata textura carnitei noastre vegetale: uitatui-va voi cat de bine arata. Zici ca e carne de porc sau vita, iar gustul va garantez ca este perfect!

Concluzie: Un deliciu vegetarian plin de savoare!

Aceasta reteta ofera o alternativa gustoasa la preparatele pe baza de carne, fiind perfecta pentru o dieta vegetariana sau de post. Este usor de preparat! Cu instructiuni pas cu pas si ingrediente accesibile, aceasta reteta este perfecta chiar si pentru bucatarii incepatori.

Lasati un comentariu mai jos si spuneti-mi cum v-a iesit reteta!

Daca v-a placut acest tutorial, dati-i un like si abonati-va la canal pentru mai multe retete delicioase!

Acum, Spor la treaba si Pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest