De ce sa gatesti dor macare cand poti gati mancare cu savoare? Pastele cu sos de rosii e si oua este o reteta usor de preparat si foarte apreciata la noi acasa. Intr-un sfert de ora masa este gata! Asa ca poate fi oricand o idee perfecta, satioasa si delicioasa. Haideti sa vedem de ce avem nevoie si cum vom proceda.

Ingrediente pentru 2 portii:

Reteta pas cu pas:

Intai punem pastele la fiert. Pentru asat trebuie sa urmam instructiunile de pe ambalaj. Aici scrie ca pentru fiecare 100g paste trebuie sa folosim 1L apa si o lingurita de sare si se fierb 10 minute. Asa ca pentru 200g paste am pus intr-o cratita 2L apa si 2 lingurite de sare. Mergem cu cratita pe foc mare si cand apa clocoteste adaugam pastele.

Cand am pus pastele la fiert ne apucam si de sos.

Punem intr-o tigaie uleiul apoi untul si lasam sa se topesca. Cand s-a topit untul adaugam sucul de rosii sau rosiile taiate in cuburi mici. Amestecam si lasam sa fiarma pana scade lichidul. Acum punem si condimentele: piperul si busuiocul. Sare se adauga dupa gust. Daca sucul de rosii contine sare, gustam si potrivim. Lasam la foc mediu si amestecam ocazional, sa nu se arda. Intre timp si pastele fierb in vecinatate.

Dupa 8-9 minute de cand au inceput sa fiarba oprim focul la paste. Cand sosul a scazut si nu mai avem lichid, adaugam cele 4 oua. Amestecam usor pana se gatesc ouale. Acum este momentul in care putem adauga si pastele, iar la final si aproximativ 100ml apa de la paste. Amestecam bine cu totul si inchidem focul.

Tocam marunt patrunjelul si daugam dupa gust peste paste. Punem in farfurii si putem trece la masaaaa! Cui ii place, poate adauga si parmezan ras dar pastele sunt senzationale si doar asa.

Spor la treaba si pofta buna dragilor!

Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest