Daca v-ati saturat de conservele din comert pline de sare, aditivi si doar cu urme de legume sau carne, incercati cu incredere acesta reteta de pate de ciuperci si nuci. Este un preparat delicios, satios si foarte usor de facut, care nu necesita cine stie ce indemanare. In maxim jumatate de ora va puteti bucura de aceasta pasta aromata si plina de gust, pe care cu siguranta nu o veti regasi vreodata pe rafturile magazinelor!

Ingrediente pentru aluat:

Reteta pas cu pas:

Ciupercile bine spalate le taiem in feliute subtiri. Eu nu le curat de coaja daca arata bine la suprafata.

Ciupercile comestibile conțin o serie de nutrienți benefici pentru organismul uman

Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale continand vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) si folacin (acid folic); minerale esentiale, intre acestea numarandu-se potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier si fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se gaseste in prea multe fructe sau legume. Ciupercile sunt bogate si in antioxidanti. Cu un continut de peste 80% apa si bogate in fibre, adaugarea ciupercilor la mesele zilnice ofera satietate fara un aport caloric crescut.

Dupa ce am terminat de feliat ciupercutele, putem trece la gatit.

Intai coacem pentru 10 minute nucile: Punem intr-o tigaie pe foc mic si amestecam continuu. Nu ne indepartam pentru ca daca se ard isi vor schimba gustul si in loc sa ne aduca un gust mai bun poate sa ne strice preparatul final. Se pot coace si in cuptor tot pentru 10 minute la 170-180°C.

Lasam nucile deoparte si punem pe foc mediu o tigaie incapatoare. Adaugam uleiul si cand aceste s-a incins, adaugam ceapa tocata marunt. Punem si sarea acum. Amestecam si lasam sa se gateasca pentru doar 1-2 minute. Doar pentru gust, nu sa se gateasca complet.

Acum adaugam si usturoiul taiat in cuburi mici. Dupa maxim 2 minute adaugam si ciupercile feliute. Amestecam cu totul, acoperim cu un capac si lasam sa se gateasca pentru aproximativ 10 minute. Ciupercile vor lasa suficient lichid cat sa fiarba inabusit.

Acum adaugam piperul si cimbrul. Amestecam de cateva ori pentru a se gati uniform toate bucatelile.

Cand lichidul a scazut dar inca nu se prajesc, inchidem focul. Rasturnam totul intr-un castron si lasam sa se racoreasca putin.

Cand s-au racorit adaugam nuca si patrunjelul tocat, apoi cu un blender vertical, transformam totul intr-o pasta fina. Daca aveti un robot puternic se face si mai usor. Puneti totul in el, apasati 2 minute pe buton si gataaa! Gustam si potrivim de sare.

Pateul este ideal pentru un mic dejun savuros sau pentru o gustare in pauza de masa de la birou. Nu avem nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara un astfel de aperitiv. Nu implica metode laborioase sau veleitati de bucatar.

Pateul poate fi servit cu felii de paine prajite sau poti umple cu acest pateu cateva jumatati de ardei multicolori, sau cateva rosii mari. Poti pregati diferite aluaturi crocante, precum sunt cojile de mini tarte sau cornet. Servit sub aceste forme este ideal si pentru un platou cu aperitive de post.

Deci spor la treaba si pofta buna dragilor! va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest