Astazi vom face un pate de ficat de pui. O varianta sanatoasa, si extrem de gustoasa. Mult mai buna decat orice se gaseste in comert care sunt pline de chimicale si care au procent foarte mic de ficat. Foarte usor de facut, veti vedea!

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Intai tocam ceapa marunt. O taiem mai intai in doua, apoi cubulete mici. Cand o terminam de tocat, mergem cu ea pe foc.

Intr-o tigaie pe foc mediu punem putin ulei si putin unt din cele 100g. Lasam sa se topeasca untul, apoi punem ceapa. Lasam sa se caleasca pentru aproximativ 3 minute, pana devine translucida sau pana se inmoaie.

Untul avand apa, ceapa mai mult se fierbe, nu se prajeste, dar am pus putin ulei ca sa nu se arda untul.

Dupa cele 3 minute, adaugam ficatul, punem frunza de dafin si amestecam. Acoperim cu un capac si lasam pentru aproximativ 10 minute.

Trebuie sa avem grija sa amestecam la 3-4 minute.

Adaugam si usturoiul tocat marunt. El se poate pune de la inceput cu ceapa, dar eu am uitat de el. Nu schimba cu nimic gustul. Acoperim cu un capac si lasam pana la cele 10 minute.

Cand este gata, rasturnam totul intr-un castron si lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei, nu e nevoie mai mult.

Cand ficatul s-a racit scoatem frunza de dafin si adaugam sarea, piperul, oregano, mustarul, iaurtul si untul, apoi mixam bine totul pana devine o pasta foarte fina. Puetem pune totul intr-un robot de bucatarie sau ne ajutam de un blender vertical.

El pare moale la final, dar se va inchega dupa ce va sta la frigider. Va fi mai inchegat decat cel din magazin.

Cum il putem pastra:

Ori il punem intr-un borcan cu capac care se inchide bine, poate sa fie un borcan obisnuit cu capac. Asa poate tine pana la o saptamana in frigider. Uniformizam la suprafata.

Ori il punem intr-o mica caserola pentru consum imediat.

Pentru a nu se oxida, punem putin unt la suprfata. El va forma o pelicula si va preveni pateul sa se usuce la suprafata.

Astfel avem un pate de ficat sanatos, extrem de gustos, stim exact ce am pus in el si cu siguranta ne va placea.

Dupa o ora el s-a inchegat bine, are un gust genial si s-a intarit exact cum ma asteptam.

Va indem din toata inima sa incercati aceasta reteta rapida! In 20 de minute aveti gata pate de ficat pentru o saptamana intreaga, fie pentru micul dejun sau pentru o gustare in oricare moment al zilei.

Spor la treaba si pofta buna!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest