
Astazi vom face doar un piure de cartofi, dar un piure special pentru ca il facem cu cartofi dulci care sunt plini de beneficii pentru sanatate. Se face la fel de usor ca piureul obisnuit din cartofi albi, dar e mult mai dulce, mult mai placut si mai fin. Noua ne place foarte mult. Este perfect pe langa orice tip de fripturi, simple sau cu sos.
Ingrediente:
- 500g cartofi roșii
- 50-100ml lapte dulce
- 5g unt
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță piper
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Foarte usor de facut acest piure.
Sunt 2 variante: fierbem sau coacem cartofii. Daca vrem cu ei fierti ii curatam de coaja si-i taiem in cuburi egale. Ii fierbem in apa cu sare aproximativ 20 minute.
Noua ne place mai mult cu ei copti. Ii spalam si-i punem in tava cu tot cu coaja. Ii bagam la cuptor la 180°C pentru 30-40 de minute sau pana cand furculita sau o scobitoare ii patrunde cu usurinta.
Dupa jumatate de ora, am verificat si sunt gata. Ii lasam deoparte pentru aprox 15 minute sa se racoreasca putin. Cat sunt inca calzi ii curatam de coaja. Se curata foarte usor.
Gustul dulceag al cartofilor dulci, asemanator dovleacului copt, poate fi adesea punctul forte al pranzurilor luate in familie sau alaturi de prieteni. Consumati ca atare sau in combinatie cu alte ingrediente, acestia nu doar ca sunt deliciosi si hranitori, dar au si proprietati terapeutice date de substantele nutritive pe care le contin – antioxidanți, vitamine, minerale, fibre si proteine. Ele sunt, de asemenea, una dintre sursele de top de beta-caroten, un precursor al vitaminei A. Sa-l includem in meniul familiei si sa ne bucuram impreuna de preparate gustoase si sanatoase.
Dupa ce i-am curatat adaugam peste ei sarea, piperul si untul, apoi cu un blender vertical transformam totul intr-o pasta foarte fina. In timp ce la piureul de cartofi obisnuiti nu este indicat sa folosim blenderul pentru ca se formeaza gluten si face piureul gumos, la acestia chiar este foarte indicat pentru a obtine un piure fin. Adaugam cate putin lapte pana obtinem consistenta care ne place. Si gata piureul.
Acum putem trece la masa. Este perfect alaturi de fripturi simple sau cu sosuri.
Daca vreti reteta suculenta de carne de vita cu legume si sos, dat click aici. Este genial la gust asa ca merita incercat.
Spor la treaba si pofta buna dragilor!