Stiti deja ca am Cosori Premium Smart. A face Pizza este ușor pentru toata lumea cu o friteuza cu aer cald Cosori. O puteti face singur in doar cateva minute urmand reteta. Oare v-am facut curiosi?

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Intai ne ocupam de aluat. L-am cumparat congelat si l-am delongelat pe blat in bucatarie. Cred ca trebuia in frigider cum este indicat si pentru aluatul foietaj. Am crezut initial ca pot decupa cercuri cu marimea dorita si gata. Nu s-a putut asa ca am framantat putin tot aluatul, i-am dat forma unui rulou apoi l-am impartit in 3 bucati aproximativ egale si le-am lasat vreo 5 minute sa se relaxeze.

Apoi am presarat foarte putina faina pe un fund, am dat forma de bila unei bucati iar la final am aplatizat-o dandu-i o forma de disc cu grosimea de pana intr-un cm si circumferinta cat sa intre in forma speciala pentru pizza pe care am primit-o tot de la cei de la Cosori. O gasiti la ei pe site.

Dupa ce asezam foaia de aluat in forma, am preset usor marginile pentru a nu ramane mai groase decat restul foii. Am uns foaia cu un strat de ulei de masline apoi am presarat un strat generos de mozzarella insistand pe margini in a le aseza. Pe deasupra am pus 4 felii de sunca rulate, lasand spatiu in mijloc pentru ou. Le-am presat usor in aluat.

Acum trecem la Cosori. Ca la orice cuptor, inainte de a coace aproape orice, trebuie sa preincalzim. Aparatul are un buton presetat la care putem ajusta temperature. Am redus-o la 195°C apoi butonul de pornire si gata. Asteptam cele 5 minute.

Aparatul nu emana caldura,  are 11 programe presetate care se potrivesc perfect: pui, vita sau porc, peste, fructe de mare, bacon, cartofi, legume, radacinoase, paine si chiar prajituri, dar putem oricand sa ajustam atat temperature cat si timpul de coacere. Este silentios, nu scoate fum si coace mult mai rapid decat la cuptorul classic chiar si fara ulei. Este prietenul cel mai bun in bucatarie.

Dupa cele 5 min aparatul scoate un sunet si ne anunta. Am scos cuva, am pus pizza pregatita in interior si inchis la loc. Am setat in prima parte temperature la 175°C si timpul la 10 minute apoi pe butonul de pornire. Am ramas cu ochii pe aparat.

Cand am vazut ca au mai ramas 4 minute am scos sertarul si am adaugat oul in mijloc. Am inchis la loc si aparatul si-a continuat programul singurel.

Dupa trecerea timpului aparatul ne anunta asa ca am scos sertarul si am verificat oul. Dupa gustul meu mai vreau un pic de coacere asa ca am bagat la loc si am mai fixat pentru inca un minut.

Dupa ce a trecut si acest timp  l-am scos si am fost incantata de cum arata. Asa ca e gataaaa prima bucata de pizza. Am pus rucola taiata pe deasupra si poate fi savurata dejaaa! Inte timp am pregatit urmatoarea foaie de blat.

Acum, avand experienta primei incercari si nemaiavand nevoie de preincalzire am setat intai pentru doar 6 minute. Dupa trecerea lor aparatul ne anunta asa ca adaugam oul si setam timpul pentru inca 5 minute. Si gata! Mi se pare mai simplu asa. Voi puteti alege varianta care va convine cel mai mult. Dac pregatim masa pentru 2-3 persoane, bucatile facute inainte se racesc dar pot fi foarte usor incalzite pentru 30 de secunde la cuptorul cu microunde.

Acum cel mai sanatos este cu aluat facut de noi in casa dar daca timpul nu ne permite, reusim sa obtinem  o masa savuroasa, destul de rapida apeland la aluat cumparat. Eu sunt foarte multumita de rezultat asa ca voi repeat experienta.

Deci Luati-va Cosori, spor la teeaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest