
Astazi pregatim o pizza simpla si rapida pentru cei care nu dispun de un cuptor sau doresc sa faca repede o pizza la tigaie. Practic nu se deosebeste ca ingrediente de pizza de la cuptor.
Ingrediente
- 250g faina
- 150g cascaval ras
- 150g salam
- 150g rosii pasate si scurse de lichid
- 4-5 rosii cheri facultativ
- 1 lingura de ulei de masline
- 15g drojdie proaspata
- Un praf de sare
- 150 ml apa calda
Reteta pas cu pas:
Intai facem aluatul: punem intr-un castron apa calda, nu fierbinte, in care adaugam drojdia si amestecam pana se dizolva. Apoi adaugam 2-3 linguri de faina si amestecam pana se incorporeaza. Lasam castronul deoparte pentru 15-20 minute sa se activeze drojdia.
Si dupa un sfert de ora uitati ce fain s-a activat. Adaugam faina dar mai pastram aproximativ 1 lingura pentru ca ne va ajuta la framantat. Acum punem si sarea si amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana pentru macar 5 minute. Mutam pe blatul de lucru pentru ca se framanta mai usor. In timpul framantatului incorporam uleiul si restul de faina. Ajuta mult si lovirea aluatului de masa. Cand simtim ca aluatul si-a schimbat textura si a devenit nelipicios, il punem in castron, acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut pana isi va dubla volumul.
Cat timp aluatul sta la dospit ne ocupam de restul ingredientelor. Daca pregtim pizza si pentru o persoana draga putem sa dam salamului un aspect de inimiara. Putem face cu usurinta daca avem o forma de decupat fursecuri. Daca nu avem putem sa ne ajutam de o foarfeca. Astfel indepartam si marginile. Putem adauga si cateva rondele de masline. La mine le-a adus sotul in timp ce eu pregateam pe aici. Taiem si micutele rosii in feliute.
Cand aluatul si-a dublat volumul il punem pe masa de lucru presarata cu faina. Il impartim in 2 parti aproximativ egale. Luam una din bucati si o aplatizam apoi cu sucitorul, o intindem intr-o foaie de aproximativ 0,5 mm grosime. Ajutandu-ne de o farfurie decupam un cerc cu circumferinta mai mica decat a tigaii in care o vom coace. Mutam blatul in tigaia de copt si lasam asa pentru 5 minute. Apoi mergem cu ea pe foc cu flacara la mic spre mediu si o lasam sa se coaca pentru 4-5 minute.
Dupa acest timp o intoarcem si punem prima data 2 linguri din rosiile pasate. Intindem pe toata suprafata. Apoi presaram un strat generos de cascaval ras, asezam inimioarele de salam, apoi cateva feliute de rosii si cateva rondele de masline. Acoperim cu un capac si mai lasam si pe acesta parte tot 4-5 minute. In acest timp cascavalul se va topi.
Cand este gata, mutam pe o farfurie si se poate savura. Blatul este copt bine. Daca va doriti ca blatul sa fie crocant, mariti timpul de coacere. Noi suntem forte multumiti de rezultat asa ca vom repeta cat de curand experienta.
Deci, spor la traba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!