Astazi pregatim o spectaculoasa si savuroasa placinta cu carne tocata. De ce sa gatesti doar mancare cand poti gati mancare cu savoare? Putem face acest preparat de oricate ori framantam paine de casa si avem 2 maini de carne tocata sau oricare alta umplutura v-ar placea.

Ingrediente pentru aluat:

Ingrediente pentru umplutura:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Daca facem si paine, dublam cantitatile. Painea la tigaie este preferata noastra. O gasiti rapid daca dati click aici. Este aluatul clasic de paine asa ca framantam asa cum facem si la paine.

Punem intr-un castron apa calda, zaharul si drojdia. Amestecam pana se dizolva drojdia si zaharul. Apoi adaugam faina si sarea. Amestecam la inceput cu o paleta apoi framantam cu mana pentru 2-3 minute.

Dupa acest timp punem si uleiul si mai framantam un minut. Lovim in mod repetat aluatul de masa si veti vedea ca se schimba textura. Este suficient framanatat, asa ca punem aluatul in castronul uns cu ulei. Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit pentru 45-60 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa asta aducem o tavita in care punem uleiul si untul topit.

Dupa aproximativ o ora, rasturnam aluatul crescut frumos pe masa. II dam forma de sul si il taiem in doua. Apoi fiecare jumatate in 6 bucatele egale. Asfel obtinem la final 12 bucati. Luam fiecare bucatica si tragem marginile spre mijloc, formand o bila. Punem bilele pe rand in tavita cu ulei si unt. Le acoperim cu un prosop si le lasam asa pentru 20-30 minute.

Intre timp ne ocupam de umplutura. Punem o tigaie pe foc mediu in care adaugam 2-3 linguri de ulei. Cand s-a incins uleiul adaugam ceapa si o lasam sa se gateasca pentru 3-4 minute pana se inmoaie putin.

Apoi adaugam carnea, sarea si piperul si amestecam bine pana o desfacem in bucatele foarte mici. Lasam sa se gateasca tot 3-4 minute pana se evapora si tot lichidul lasat de carne. Cand este gata dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit adaugam un ou si amestecam bine totul. Intre timp bucatile lasate in tavita au crescut frumos. Le intoarcem in tavita In asa fel incat sa fie unse cu grasime pe toate prtile. Ungem si masa de lucru sau un fund cu grasime din tavita, luam o bucata de aluat si cu ajutorul degetelor, intindem intr-o foaie subtire. Aluatul a devenit foarte maleabil si elastic asa ca se intinde foarte usor. Puem intr-o margine aproximativ 2 linguri de tocatura apoi rulam formand un rulou. Il transferam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Putem folosi o tava de tarta, rotunda, unde punem rulourile semirotunde dinspre margine spre interior. Putem folosi si tava dreptunghiulra si le asezam unul langa altul.

Astazi folosim ca umplutura carne toccata, dar se poate face o astfel de placinta cu oricare umplutura va place: cartofi, varza, branza, marmelada. Iese geniala cu oricare.

Cand am terminat de pus toate rulourile , acoperim cu un prosop si lasam asa pentru aproximativ 15 minute

Dupa un sfert de ora punem peste, un galbenus de ou, 1-2 linguri cu lapte si amestecam bine. Ungem rulourile cu acest amestec. La final putem presara seminte de susan sau mac. Acum tava va merge la cuptor pentru 40-50 minute la 180°C, adica pana cand placinta va capata o culoare frumoasa la suprafata. Putem testa si cu scbitoarea.

Si gata placinta noastra! Arata perfect si miroase grozav! O lasam sa se raceasca inainte de a o scoate din tava.

Cand s-a racit o desprindem usor de pe margini si o rasturnam.

Haideti sa vedem si cum arata pe interior si sa o degustam! Uitati cat de bine arata si cat de pufoasa este! Indiferent ce umplutura folositi va iesi o minunatie de placinta spectaculoasa si savuroasa. Este perfecta pentru pachetel, pentru gustare in orice moment al zilei dar si pentru mesele de sarbatoare! Ce ziceti voi dragii mei, incercati reteta mea?

Acum spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest