
Astazi vom prepara impreuna placintele margarete cu gem de caise. Sunt moi, pufoase si extrem de gustoase. Merita incercate macar odata.
Ingrediente:
- 450g făină
- 100g zahăr
- 150g iaurt
- 1 ou
- 50 ml ulei
- 7g drojdie uscată
- 180 ml lapte
- 2 linguri esență vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- ½ linguriță sare
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Veti vedea cat de usor le pregatim.
Punem peste laptele dulce, caldut, zaharul si drojdia si amestecam putin. Dupa asta adaugam oul, esenta de vanilie zaharul vanilat, sarea si iaurtul, apoi amestecam bine bine totul. Turnam amestecul peste faina si framantam pentru 2-3 minute. Dupa care adaugam trept uleiul framantand inca 2-3 minute. Aluatul devine astfel elastic si nelipicios. Il acoperim cu folie alimentara si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, aproximativ 40-50 de minute.
Dupa acest timp, presaram faina pe masa. Rasturnam aluatul dospit si il impartim in parti aproximativ egale. Rulam in palme fiecare bucata formand astfel bile. Acum, ca sa le dam forma de margarete, avem nevoie fie de un pahar mic de tuica sau orice altceva care are forma rotunda cu diametrul de 2-3 cm.
Cufundam forma sau fundul paharului in faina si presam pe mijlocul unei bile, apoi cu ajutorul unui cutit, crestam de jur imprejur, formand astfel 8-10 petale. Procedam asa cu toate bilele.
Apoi le transferam in tava pe gartie de copt. Presam cu degetele partile din mijloc si le intepam cu o fruculita. Acoperim cu un prosop si lasam sa mai creasca pantru 15-20 de minute.
Dupa acest timp, amestecam un galebenus de ou cu 2 linguri de lapte si ungem toate florile. Acum tava va merge la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 170°C sau pana cand vor capata o culoare frumoasa si pe deasupra.
Cand placintele noastre sunt gata, le lasam sa se raceasca, apoi adaugam in mijlocul fiecareia cate o lingurita de gem sau dulceata, eu am pus de caise. Astfel obtinem un plus de savoare si un aspect surprinzator.
Au iesit super pufoase margaretele noastre, iar gustul este minunat. Merita incercat!
Spor la treaba si pofta buna dragilor!