
Astazi vom pune la conservat Porumb fiert la borcan – Cea mai simplă reteta de a conserva porumbul pentru iarna Acesta, pe langa un gust bun, are si o serie de beneficii pentru sanatate intrucat furnizeaza organismului vitamine si minerale. Important de stiut e ca ofera o cantitate mare de fibre si nu contine gluten.
Ingrediente:
- 6 bucăți porumb
- sare fără iod
- zahăr
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Veti vedea cat de usor se pregatesc.
Intai curatam fiecare bucata de frunze si de matasea de porumb pe care nu o aruncam, ci o spalam si o punem la uscat. Este foarte buna pentru sanatatea rinichilor.
Dupa curatare ii spalam sun jet de apa rece, apoi intr-o oala incapatoare tapetam fundul cu frunze spalate. Peste ele punem bucatile de porumb rupte in doua. Turnam apa rece pana ii acoperim complet si punem deasupra o farfurie cu gura in jos.
Acestia vor merge pe foc mediu pentru a fierbe aproximativ 30-60 de minute. Timpul de fierbere difera pentru ca depinde de maturitatea boabelor de porumb.
Gustam si cand boabele sunt fierte, scoatem bucatile pe o farfurie si le lasam sa se raceasca. Dupa racire, curatam cu grija boabele, indepartand si resturile de matase care sunt doar inestetice.
Intre timp sterilizam borcanele si capacele. Pentru detalii despre o sterilizare completa dati click aici.
Punem boabele in borcane lasand gol aproximativ 1cm. Dupa cum vedeti, cate o bucata la fiecare borcan de 470g. mi-au iesit 6.
Acum pregatim saramura. Punem intr-o oala 2L de apa, 2 linguri rase de sare si 2 linguri de zahar.Putem sa facem si fara zahar, dar acesta ii va potenta gustul de porumb dulce. Amestecam si mergem cu cratita pe foc pana cand lichidul ajunge la punctul de fierbere. Atunci adaugam fierbinte peste boabe.
La final infiletam cu putere capacele si suntem aproape gata. Pentru siguranta vor trebui si sterilizate la bain marie. Punem pe fundul unei cratite un prosop sau hartii, asezam borcanele si turnam apa pana la minim trei sferturi din inaltimea lor. Lasam sa fiarba pentru 30 de minute de la primul clocot.
Dupa sterilizare le acoperim cu o patura groasa si le lasam sa se raceasca in voie pentru minim 24 de ore.
Conservele de porumb pot fi folosite la prepararea tot felul de mancaruri, salate, umpluturi, pizza, supe de legume sau pur si simplu deschidem un borcan de casa in toiul iernii vom obtine gustul si aroma verii.
Spor la treaba si pofta buna dragilor!