Astazi pregatim o prajitura incredibil de savuroasa, plina cu foarte multe mere si putin aluat pufos. Se face foarte rapid si este fantastic de aromata si delicioasa.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Pentru inceput ne ocupam de mere. Taiem fiecare mar in sferturi si indepartam cotoarele si partile lovite (colorate). Nu indepartam coaja daca avem merele din sursa sigura, bio. Taiem merele in cuburi mici cu latura de aproximativ 1cm. Le punem pe toate intr-un bol.

Dupa ce merele sunt cuburi, turnam peste ele zeama de la o jumatate de lamaie. Aceasta va impiedica oxidarea merelor care isi vor pastra culoarea vie, frumoasa. Acum dam drumul la cuptor si il fixam la 180°C.

Trecem la aluat. Punem intr-un castron incapator cele 2 oua, peste ele adaugam sarea, apoi zaharul si mixam pentru aproximativ 3 minute. Dupa ce ouale sunt bine spumate adaugam laptele, coaja de lamaie, zaharul vanilat, untul si mai mixam pentru cateva secunde. Apoi punem praful de pot peste faina si o adaugam treptat, cernuta, incorporand-o usor.

Acum aducem tava in care vom cace prajitura. Punem hartie de copt pe care o ungem cu un strat generos de unt, acesta va da un plus de savoare prajiturii. Punem bucatile de mere pe care le distribuim intr-un strat uniform, apoi deasupra lor turnam tot aluatul. Il intindem pe toata suprafata avand grija ca sa atinga toate bucatile de mere. Scuturam si trantim tava de cateva ori apoi va merge la cuptor la 180 °C pentru 35-40 de minute sau pana capata o culoare frumoasa deasupra.

Si prajitura noastra este gata, uitati cat de bine arata! O lasam sa se raceasca inainte de a o portiona. Dupa racire o pudram cu zahar si ne servim cu cate o portie generoasa. Este atat de fina si frageda ca se topeste in gura. Are textura unei budinci cu un gust dulce acrisor de mere – o adevarata desfatare a simturilor.

Va garantez ca nu veti regreta daca o veti prepara macar odata. Este cea mai simpla, ieftina si savuroasa prajitura cu mere din toate pe care le-am incercat.

Sa va fie cu folos!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest