
Astazi facem din nou o prajitura, dar o prajitura saatoasa, fara zahar, cu fulgi de ovaz si banane. Cu siguranta o sa va placa atat voua cat si copiilor. Este delicioasa si se face foarte usor, veti vedea!
Ingrediente pentru prajitura:
- 250 ml lapte dulce (se poate folosi si lapte de soia sau cocos)
- 120 g fulgi de ovaz
- 30 g cacao
- 2 oua
- 2 banane bine coapte
- 5 g praf de copt
- Un praf sare
Ingrediente pentru glazura (daca vrem sa folosim):
- 50 ml lapte dulce
- 100g ciocolata neagra
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Veti vedea cat de usor si rapid se prepara si este absolut delicios.
Intai punem peste fulgii de ovaz, laptele fierbinte. Amestecam putin si lasam deoparte pt aprox 15 minute.
Dupa un sfert de ora taiem bananele curatate in rondele, apoi le bagam intr-un bleneder si le mixam pana se transforma intr-o pasta. Peste pasta de banana adaugam ouale si mai mixam pentru cateva secunde. Lasam putin deoparte si amestecam pulberile.
Punem intr-un bol pulberea de cacao, praful de copt, facultativ un zahar vanilat si sarea. Amestecam bine totul si punem pulberile in blender peste amestecul umed. Mixam din nou pentru cateva secunde.
Apoi punem intr-un bol incapatot fulgii de ovaz hidratati in lapte, peste care turnam amestecul ciocolatos. Amestecam bine totul si gata cu aluatul.
Aducem o tava unsa cu unt. Putem folosi o tava de chec, un vas iena sau, cum folosesc eu, o forma de acasta rotunda. Facultativ putem pune intai bucati de nuca pe fundul tavii. Apoi turnam tot aluatul si uniformizam la suprafata. Tava va merge la cuptor la 180° pentru 35-40 minute.
Cand prajitura este gata, o lasam sa se raceasca complet. Acum putem doar sa o pudram cu putin zahar sau sa-I facem o glazura. Punem 50 ml de lapte peste 100 g ciocolata neagra si mergem cu bolul fie in cuptorul cu microunde pentru 1 minut, fie pe baie de abur pana se topeste ciocolata.
Punem glazira intr-o punga alimentara sau un posh, taiem varful si ornam prajitura.
Arata savuros! Iar gustul este incredibil! Cat de buna poate fi si o prajitura sanatoasa! Este un desert perfect ce poate inlocui si un mic dejun! Ingrediente putine, sanatoase si putin timp necesar pentru preparare.
Spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!