
Astazi pregatim pulpe de pui invelite intr-un sos cu smantana fin si aromat. O mancare rapida si satioasa, de servit alaturi de o mamaliguta aburinda sau de un colt de paine proaspat si crocant. Se pregateste im maxim 30 min.
Ingrediente:
- 500g pulpe de pui - pot fi pulpe superioare sau ciocanele
- 2 cepe mari tocate marunt
- 200ml smantana pentru gatit sau smantana fermentata
- 3-4 linguri ulei
- ¼ lingurita sare
- ¼ lingurita piper
- ¼ lindurita praf usturoi
- ¼ lingurita boia de ardei
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Daca avem pulpele curatate si spalate iar ceapa toccata, ne apucam imediat de treaba. Punem pe foc mediu o tigaie in care adaugam uleiul. Cand acesta s-a incins adaugam bucatile de carne, le lasam sa se prajeasca pe o parte pentru 3-4 minute pana capata o crusta aurie. Prajim acoperit cu un capac pentru ca sare uleiul.
Dupa acest timp le intoarcem si le lasam sa se prajeasca si pe aceasta parte. Cand sunt gata, le scoatem pe o farfurie.
In grasimea din tigaie adaugam ceapa pe care o lasam sa se gateasca pentru 3-4 minute pana se inmoaie. Amestecam constant sa nu se rumeneasca.
Cand ceapa s-a inmuiat adaugam smantana, condimentele : sarea, piperul, praful de usturoi si boiaua, apoi amestecam. Adaugam in tigaie 200ml de supa de pui sau de legume. Eu am dizolvat un cub de legume facut de mine in 200ml de apa calda. Reteta de cuburi de casa o gasiti daca dati click aici. Daca nu aveti se poate adauga o cana cu apa. Amestecam putin si punem si pulpele prajite. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa fiarba pentru 20 minute. Amestecam doar ocazional si intoarcem pulpele sa se poata patrunde cu arome pe toate partile.
Si dupa 20 minute sosul a scazut bine, miroase nemaipomenit de bine asa ca este gata. Intre timp am facut si o mamaliguta. Inchidem focul si pregatim masa.
Punem cate o portie generoasa la fiecare, peste un pat de mamaliguta calda. Putem presara patrunjel proaspat si acum pofata avem. Haideti sa mancam delicioasele pulpe cu sos insotite de muraturi din camara noastra. Se pregateste atat de usor si rapid, este atat de savuroasa incat este pacat sa nu o incercati macar o data!
Spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!