Va doriti o mancare satioasa si gustoasa, dar dietetica? Haideti sa faceti cu mine dovlecei umpluti. Este timpul lor acum si este pacat sa nu ne bucuram acum.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Intai ne ocupam de dovlecei. Indepartam capetele, apoi ii taiem in 3 parti aproximativ egale. Luam fiecare bucata si cu ajutorul unei lingurite scobim cu grija mijlocul. Astfel procedam cu fiecare bucata.

Acum avem dovleceii pregatiti, iar din partile scobite putem face o placinta sau ompleta.

Sa trecem la umplutra acum.

Punem intr-un castron carnea tocata, peste care adaugam orezul, ceapa tocatac ardeiul cuburi, patrunjelul, mararul, rosia data pe razatoare si condimentele: sarea, piperul si boiaua. Apoi amestecam bine totul. Folosind carne de pasare si nimic prajit, aceasta umplutura este dietetica.

Si gata! Avem totul pregatit, ne apucam de umplut acum.

Aducem o cratita pe fundul careia putem pune felii de cartofi sau crengutele de la patrunjel, asa cum am facut eu. Luam fiecare bucata de dovlecel si cu ajutorul unei lingurite ii umplem aproape complet, lasam doar 2-3 mm pentru capacele.

Dovleceii sunt legume pretioase, foarte mult cultivate la noi in tara. Continutul crescut de vitamine si minerale, precum si cel de fibre, promoveaza o scadere in greutate sanatoasa, fara ca senzatia de foame sa isi faca prezenta prea curand. Deci este versatil, cu putine calorii si absolut delicios.

Dupa ce i-am umplut pe toti, le adaugam capacele din rosii, la fiecare, apoi adaugam sucul de rosii si apa pana aproape de nivelul lor. Presaram putina sare, punem un capac si punem cratita pe foc mediu pentru doar 30 de minute.

Si dupa 30 de minute sunt gata!

Presaram putin patrunjel verde pe deasupra si putem trece la masa.

Miros grozav! Arata foarte bine si va garantez ca au un gust senzational. Sa incercati macar aceasta reteta si nu veti regreta. Se prepara usor si este sanatoasa.

Sa va fie cu folos!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest