Daca avem 3 dovlecei si 3 rosii, pregatim rapid o cina savuroasa pentru 3 persoane. Pregatim un preparat ieftin, usor de facut si foarte gustos.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Intai ne ocupam de dovlecei. Indepartam capetele apoi ii taiem in 3 bucati aproximativ egale. Luam fiecare bucata, o taiem in doua, apoi fiecare jumatate in 4. Putem sa ii taiem si in cuburi, dar noua ne place mai mult asa.

Dupa ce i-am taiat pe toti, punem cuburile intr-un castron, le presaram cu putina sare, le amestecam si le lasam asa pentru 10 minute.

Dupa 10 minute clatim bucatile de dovlecei sub jet de apa rece si ii scurgem de lichid.

Acum putem trece la gatit. Punem pe foc mediu o tigaie in care adaugam uleiul. Cand acesta s-a incalzit, adaugam ceapa si morcovul, presaram putina sare si amestecam. Punem capacul si lasam sa se gateasca pentru 2 minute.

Cand ceapa si morcovul s-au inmuiat putin, adaugam dovleceii baghete, amestecam, punem capacul si lasam sa se gateasca pentru 15 minute amestecand ocazional. Intre timp ne ocupam de rosii pe care le taiem in cuburi.

Dupa un sfert de ora si dovleceii s-au patruns, asa ca putem sa adaugam rosiile cuburi, amestecam, punem din nou capacul si mai gatim pentru 5 minute.

Acum adaugam condimentele: usturoiul, piperul si mararul tocat. Amestecam totul, punem din nou capacul si mai lasam pe foc pentru 1 minut si gata.

Cat de bine miroase!

In mai putin de jumatate de ora avem cina gata, o cina delicioasa care poate fi servita ca atare cu salata sau poate reprezenta o garnitura alaturi de friptura cu gogosari la otet este o adevarata nebunie.

Gasiti reteta mea de gogosari la otet daca dati click aici.

Mancarea a iesit delicioasa, deci pofta buna dragilor!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest