
Este un fel de aperitiv atat de savuros, miroase atat de apaetisant si este atat de usor de preparat! De efect, as spune eu. Se poate servi cu diverse salate sau cu muraturi. Pieptul de pui este destul de fad, dar insotit de legume rezulatul va fi cu siguranta pe placul nostru.
Ingrediente:
- 1 piept de pui mare sau 2 mai mici
- 300 g ciuperci din conserva sau 500 g proaspete
- 1 ceapa medie taiata in cubulete mici
- 1 ardei maricel rosu sau cum am avut eu amestec din toate culorile, taiat in cubulete
- 100 g cascaval dat pe razatoare pe partea cu ochiuri mari
- 2 oua
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper
- ½ lingurita boia
- ½ lingurita usturoi granulat facut in casa
- 100 g pesmet
- 100 g fulgi de porumb fara zahar
Reteta pas cu pas:
Se fac usor aceste rulade si sunt de efect!
Intai ne ocupam de legume: punem pe foc mediu o tigaie in care adaugam 2-3 linguri ulei. Cand s-a incins adaugam ceapa si o lasam sa se gateasca pentru 2-3 minute pana devine translucida. Apoi adaugam ardeiul cuburi si ciupercutele taiate in bucati mai mici. Lasam sa se gateasca pentru aproximativ 5 minute, amestecand ocazional. Acum adaugam putina sare si putin piper. Cand legumele s-au inmuiat, rasturnam totul intr-un castronel si lasam sa se raceasca.
Apoi ne ocupam de pieptul de pui. Taiem fiecare jumatate in 2 pe lungime, avand astfel la final 4 felii mari si frumoase. Acum luam fiecare felie si o punem intre 2 bucati de folie alimentara si o batem usor, avand grija sa nu le rupem. Batem si bucatelele mici pentru a le folosi ca petice unde avem nevoie.
Punem intr-un bol mic toate condimentele: sarea, piperul, usturoiul, boiau SI LE AMESTECAM BINE PE TOATE. Luam din acest amestec si pudram fiecare felie pe ambele parti. Apoi punem intr-un castron cu gura mai larga sau intr-o farfurie adanca cele 2 oua peste care adaugam din amestecul de pulberi, dupa gust. si batem cu o furculita bine, bine.
Acum luam o bucata de foaie din piept de pui, punem intr-o margine putin cascaval, peste el din amestecul de ciuperci, si din nou putin cascaval. Apoi rulam strans, strans si fixam cu 3 scobitori la final. Se pot si lega cu sfoara-se tin chiar mai bine legate.
Dam drumul la cuptor si-l fixam la 180°C. Luam ficare rulou si il cufungam in ou batut acoperindu-l pe toate partile, apoi il acoperim cu pesmet, din nou prin ou si la final prin fulgi de porumb maruntiti cu mana. Punem rulourile in tava acoperita cu hartie de copt. Acoperim tava cu hartie de copt peste care cu hartie de aluminiu, sigiland cat mai bine.
Bagam tava la cuptor pentru 30-40 minute. Dupa primele 30 minute, indepartam hartia acoperitoare si lasam pana fac o fata rumena si frumoasa.
Cand sunt gata, scoatem ruladele si le lasam sa se raceasc complet. Avem grija sa scoatem toate scobitorile. Taiem felii de aproximativ 2cm latime si sunt delicioase cu sos de avocado fara ulei. Un deliciu a carui reteta o gasiti aici sus sau in descriere.
Rulada din piept de pui umpluta cu ciuperci poate fi servita atat pe post de aperitiv, dar poate fi si felul principal de mancare daca este insotita de o garnitura de legume. Pot sta la loc de cinste pe mesele de sarbatoare.
Va place ideea? Spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!