
Ingrediente:
- 1L lapte dulce
- 150g făină
- 100g zahăr
- 30g cacao
- 50g unt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100g nucă de cocos
- 200ml smântână pentru frișcă
- 100g nucă măcinată
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Un deliciu de desert pe care il preparam
repejor. Pentru inceput aducem o tava. A mea are 30×20 cm dimensiuni. Presaram
nuca de cocos pe toata suprafata si o uniformizam intr-un strat cat mai
compact, dupa care lasam tava deoparte.
Aducem o cratita in care punem faina, zaharul
zaharul vanilat si cacao. Amestecam bine cu un tel pentru a sfarama micile
cocoloase, apoi adaugam treptat laptele amestecand energic de fiecare data.
Dupa ce am pus tot laptele si am amestecat
bine, punem cratita pe foc mediu sa gatim budinca. Amestecam continuu, fara
pauze, pentru a nu se lipi sau pentru a nu forma cocoloase. Lasam pe foc pana
clocoteste si inca 3-4 minute, amestecand constant, pentru a nu avea gust la
final de faina nefiarta. Daca se intampla sa va iasa prea groasa, mai puteti
adauga lapte. Consistenta la final trebuie sa fie asemanatoare cu a aluatului
de chec. La final adaugam untul si il incorporam.
Cand este gata, luam cratita de pe foc si
turnam incet pe toata suprafata tavii, peste nuca de cocos. La final
uniformizam la suprafata. Acum se pune la rece, la frigider pentru 1-2 ore.
Dupa acest timp punem intr-un bol smantana,
care a stat la rece cel putin 12 ore si mixam pana se formeaza o smantana ferma.
Daca smantana nu este dulce se adauga in timpul mixarii 2-3 linguri de zahar
pudra. Cand avem frisca gata, aducem
tava din frigider si o punem deasupra. O intindem intr-un strat cat mai
uniform. Dupa ce am terminat cu frisca, presaram pe toata suprafata nuca
maruntita.
Si avem gata prajitura deja, asa ca o putem
portiona si rula. Intai taiem in 2 pe lungime, apoi si pe latime. Fiecare
jumatate o taiem in 3 si astfel obtinem 12 bucati. Desprindem usor si de pe
margini, apoi rulam usor fiecare bucata imbracand-o intr-un strat generos de
cocos.
Este fina si cremoasa, delicata, savuroasa. Se
face fara coacere, deci o prajitura perfecta atat pentru sarbatori cat si
pentru orice moment in care avem pofta de dulce.
Sa va fie cu folos!