Ai pofta de dulce, din putin, doriti un desert rapid si rafinat? Haideti sa facem impreuna rulouri delicate si delicioase, fara coacere – super prajitura fina. Atat de savuroase incat veti ramane uimiti!

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Un deliciu de desert pe care il preparam repejor. Pentru inceput aducem o tava. A mea are 30×20 cm dimensiuni. Presaram nuca de cocos pe toata suprafata si o uniformizam intr-un strat cat mai compact, dupa care lasam tava deoparte.

Aducem o cratita in care punem faina, zaharul zaharul vanilat si cacao. Amestecam bine cu un tel pentru a sfarama micile cocoloase, apoi adaugam treptat laptele amestecand energic de fiecare data.

Dupa ce am pus tot laptele si am amestecat bine, punem cratita pe foc mediu sa gatim budinca. Amestecam continuu, fara pauze, pentru a nu se lipi sau pentru a nu forma cocoloase. Lasam pe foc pana clocoteste si inca 3-4 minute, amestecand constant, pentru a nu avea gust la final de faina nefiarta. Daca se intampla sa va iasa prea groasa, mai puteti adauga lapte. Consistenta la final trebuie sa fie asemanatoare cu a aluatului de chec. La final adaugam untul si il incorporam.

Cand este gata, luam cratita de pe foc si turnam incet pe toata suprafata tavii, peste nuca de cocos. La final uniformizam la suprafata. Acum se pune la rece, la frigider pentru 1-2 ore.

Dupa acest timp punem intr-un bol smantana, care a stat la rece cel putin 12 ore si mixam pana se formeaza o smantana ferma. Daca smantana nu este dulce se adauga in timpul mixarii 2-3 linguri de zahar pudra.  Cand avem frisca gata, aducem tava din frigider si o punem deasupra. O intindem intr-un strat cat mai uniform. Dupa ce am terminat cu frisca, presaram pe toata suprafata nuca maruntita.

Si avem gata prajitura deja, asa ca o putem portiona si rula. Intai taiem in 2 pe lungime, apoi si pe latime. Fiecare jumatate o taiem in 3 si astfel obtinem 12 bucati. Desprindem usor si de pe margini, apoi rulam usor fiecare bucata imbracand-o intr-un strat generos de cocos.

Este fina si cremoasa, delicata, savuroasa. Se face fara coacere, deci o prajitura perfecta atat pentru sarbatori cat si pentru orice moment in care avem pofta de dulce.

Sa va fie cu folos!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest