Astazi facem un desert savuros si foarte usor de facut. Salam de biscuiti mozaic. Are clori foarte frumoase si un gust impresionant.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Haideti sa vedem cat este de simplu de facut:

Intai maruntim jumatate din biscuiti. Ii punem intr-un blender sau ii strivim cu un sucitor. Punem biscuitii maruntiti intr-un castron. Restul biscuitilor ii vom rupe in bucatele.

Apoi tocam si prunele: intai le taiem in doua apoi in bucatele mici. Procedam exact la fel si cu caisele. Astfel de fructe uscate le gasiti cu siguranta in drogherii si plafare dar si in supermarketuri. Tocam in bucatele si nuca pregatita.

Punem toate acestea peste biscuiti. Acum trecem la pasul urmator: sa creem legatura acestor componente: Punem intr-un castronel untul si ciocolata si mergem fie la cuptorul cu microunde pentru 1 minut sau pe baie de abur pana se topeste ciocolata.

Si dupa un minut la microunde amestecam energic pana se formeaza o emulsie, apoi o turnam peste bucatile noastre din castron si amestecam bine totul.

Si gata cu amestecul, acum trebuie modelat salamul. Aducem o bucata de folie alimentara pe care rasturnam tot amestecul, apoi cu grija si putinica rabdare dam forma de sul, presand bine totul in interiorul foliei.  Strangem bine presand pe toate partile. Pentru un plus de siguranta ne putem ajuta la final si de hartie de copt.

Salamul nostru va merge la frigider pentru 3-4 ore de preferat peste noapte.

A 2-a zi haideti sa-l taiem sa-l admiram si sa-l devoram. Untul si ciocolata s-au intarit asa ca salamul nostru se va taia cu usurinta in felii.

Daca dorim puten trece salamul prin zahar pudra.

Haideti sa vedem si gustul: INCREDIBIL DE BUN! Am obtinut un aspect deosebit, o textura usor crocanta si un gust foarte foarte bun.

Spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest