
Inca mai putem pune bunatati in camara! Astazi va provoc sa testati o salata picanta, macar putin asa ca mine si nu veti regreta! Este cea mai buna din toate cate am facut pana acum! V-am facut curiosi?
Ingrediente:
- 5 ardei gras galben
- 5 gogosar marime medie
- 3 de ardei kapia
- 1 kg ceapa
- 200 g ardei iute
- 150 g zahar
- 50 g sare fara iod
- 300 ml otet de 9°
Reteta pas cu pas:
Haideti sa ne apucam de treaba, zic!
Taiem ceapa intai in doua apoi fideluta, julien. O colectam pe toata intr-o cratita incapatoare.
Dupa ce am terminat de taiat ceapa punem peste ea zaharul si sarea. Amestecam bine si lasa,m deoparte macar pentru 30 minute. Ceapa va lasa destul de mult lichid asa.
Intre timp ne ocupam de ardei. Indepartam cotoarele si semintele apoi taiem fiecare ardei in 4, iar la final in felii subtiri de 2-3 mm grosime. Punem feliutele de ardei deoparte, intr un castron.
Procedam exact la fel cu toate cele 3 tipuri de ardei. La ardeii iuti bun ar fi sa purtam manusi. Le indepartam cotoarele si semintele, iar la final ii taiem in bucatele mici, dupa placul fiecaruia.
Dupa ce am taiat ardeii iuti ii adaugam peste ceapa. Punem si restul ardeilor in cratita si amestecam bine totul. La final turnam otetul, mergem cu cratita pe foc mediu si lasam sa fiarba 4-5 minute maxim din momentul in care lichidul clocoteste. Uitati cat lichid s-a format! Se mai pot adauga foi de dafin, boabe de piper si ce condimente va mai plac.
Si dupa clocoteala dam cratita deoparte. Este bine sa avem borcanele si capacele sterilizate in prealabil. Pentru una din variantele corecte de sterilizare, dati click aici.
Punem salata in borcane cu tot cu lichid, presand bine sa nu ramana goluri de aer si sa aiba putin lichid si la suprafata. Imediat infiletam cu putere capacele.
Mi-au iesit 7 borcanele de 470g pe care le si sterilizam. Le asezam intr-o cratita pe un prosopel si adaugam apa calda pana la minim ¾ din inaltimea lor si le acoperim cu un prosop strangand marginile. Le fierbem pentru 15 minute din momentul in care apa clocoteste.
Dupa un sfert de ora, indepartam cu grija prosopul de la suprafata si scotem tot cu multa grija fiecare borcanel. Le stergem si le punem intr-un prosop gros cu care le acoperim complet si le lasam sa se raceasca in voie. Daca le-am lasa in cratita, cum facem de obicei, s-ar mai continua gatirea fiind apa clocotita. Asa ei vor ramane crocanti si genial de buni.
Clar este salata mea preferata! Dulce acrisoara si usor picanta iar intrepatrunderea gusturilor din ea ne cucerseste iremediabil! Veti cuceri si toti invitatii care o vor gusta si cu siguranta va vor cere reteta!
Sa nu uitati de mine atunci!
Deci, spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!