Astazi punem iarasi in camara. Vom pregati o salata de castraveti pentru iarna, speciala. Va garantez ca va fi prima care se va epuiza! Foarte simplu si foarte rapid! Salata speciala de castraveti pentru iarna – Se va termina prima din camara

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Intai ne ocupam de castraveti. Indepartam capetele si ii taiem rondele de 3-4 mm grosime.

Castravetii contin antioxidanti, fibre si enzime care stabilizeaza si imbunatatesc procesul digestiv. Cruzi, murati sau sub forma de suc, incurajeaza activitatea metabolica de ardere a grasimilor.

Punem rondelele intr-un castron si trecem la ceapa, pe care intai o taiem in 2, apoi solzisori, adica fasii subtiri de 2-3 mm grosime.

Punem ceapa peste castraveti si mararul tocat, apoi amestecam bine totul. Si asta este tot!

Acum trebuie sa avem borcane si capace sterilizate. Pentru detalii complete pentru o sterilizare corecta, dati click aici. Intotdeauna folosim capace noi, niciodata nu refolosim capacele.

Punem pe rand, in fiecare borcan, cate o frunza de dafin, 6-7 boabe de piper, apoi cu ajutorul unei linguri, umplem borcanul cu amestec, presand usor. Lovim si borcanul de masa pentru a se aseza mai bine.

Cand borocanul este plin, adaugam la fiecare cate o lingurita de sare,o lingurita de zahar, o lingura de otet si cate 2 linguri de ulei. La final turnam apa rece pana umplem borcanul si infiletam cu putere capacul.

Eu am obtinut 3 borcane de 800g care acum trebuie sterilizate. Punem pe fundul unei cratite un prosop, apoi borcanle si turnam apa pana la ¾ din inaltimea lor. Punem cratita pe foc si fierbem pentru 30 de minute din momentul in care clocoteste apa.

Si dupa jumatate de ora de clocotire, strangem din nou capacele fiecarui borcan si le intoarcem cu fundul in sus, le acoperim cu o patura si le lasam sa se raceasca in voie pana a doua zi.

Pentru ca acestia contin foarte putin otet care doar ii ajuta sa se mentina crocanti, va exista si fermentare, deci vor contine si probiotice, benefice digeestiei noastre.

Vor merge in camara si va sfatuiesc sa ii probati dupa o luna ca sa aveti timp sa mai pregatiti cateva serii, veti vedea.

 

Sa va fie cu folos!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest